Fransk TV besøger Sprogø: Stor interesse for kvindeanstalt og filmen ”Journal 64”

Frank TV besøgte i går Sprogø. Det er filmen "Journal 64" og historien om kvindeanstalten, der tiltrækker international opmærksomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag eftermiddag gæstede den franske tv-station Arte Sprogø.

Historien om kvindeanstalten, som Filmen Journal 64 for nylig har genoplivet, er også kommet franskmændene for øre.

Filmen skildrer en kvinde, der bliver anbragt på kvindeanstalten på Sprogø, fordi hun blev gravid udenfor ægteskab og den sorte plet i historien handler om, at det danske folketing tillod internering og sterilisation af omkring 11.000, hvoraf hovedparten var kvinder der befandt sig på samfundets bund.

quote Interessen for kvindeanstalten er stor. Vi har fået mange henvendelser fra journalister der efterspørger foto og andet materiale vi har på museet og vi hjælper dem selvfølgelig

Henning Jahn, daglig leder af Dansk Forsorgshistorisk Museum Henning

Interessen for kvindeanstalten er stor

Optagelserne på Sprogø var kommet i stand efter at Arte havde kontaktet Dansk Forsorgshistorisk Museum på det tidligere Andersvænge i Slagelse. I samarbejde med VisitVestsjælland og Sund og Bælt blev der lukket op for øen så optagelserne og interview med daglig leder af Dansk Forsorgshistorisk Museum Henning Jahn kunne finde sted.

Journal 64
Læs også
Stort biografhit foregår på Sprogøs kvindehjem: - Virkeligheden var ikke så barsk
Journal 64
Læs også
Stort biografhit foregår på Sprogøs kvindehjem: - Virkeligheden var ikke så barsk

- Interessen for kvindeanstalten er stor. Vi har fået mange henvendelser fra journalister der efterspørger foto og andet materiale vi har på museet og vi hjælper dem selvfølgelig. Vi har også fået et par henvendelser fra efterkommere af Sprogøpiger, der søger information om deres familiemedlem. Der prøver vi også at lede dem derhen, hvor de kan få oplysninger, fortæller Henning Jahn fra Dansk Forsorgshistorisk Museum.

Filmoptagelser i samarbejde med Dansk Forsorgshistorisk Museum er ikke noget nyt, og museet har faktisk leveret fotos til Zentropa fra Sprogø så de kunne danne sig et indtryk af hvordan der så ud i Kvindeanstaltens tid, og hvordan kvinderne gik klædt.

quote Sandsynligvis vil dagens optagelser blive set af mange hundredetusinde mennesker i Europa, der får lyst til at besøge vore område som turister

Henning Jahn, daglig leder af Dansk Forsorgshistorisk Museum Henning

Museum med stor reklameværdi kan tiltrække turister

Museet har også været aktiv i forbindelse med optagelserne til DRK-dokumentarerne ”De åndssvages historie”, til kortfilmen ”De lystsyge” der snart vises ved en international kortfilmsfestival i New York og i november kommer et nyt afsnit på DR1 i serien ”Den forsvundne arving” hvor museet også spiller en aktiv rolle.

- Da jeg kørte hjem fra Sprogø efter optagelserne kunne jeg ikke lade være med at tænke på hvilken reklameværdi vores museum drevet af 15 frivillige har for vores område også rent turistmæssigt. Den er ubetalelig og sandsynligvis vil alene dagens optagelser blive set af mange hundredetusinde mennesker i Europa, der får lyst til at besøge vore område som turister, slutter Henning Jahn.

manual_video_grab_20110207-1459531297087193.jpg
Læs også
Pigerne på Sprogø
manual_video_grab_20110207-1459531297087193.jpg
Læs også
Pigerne på Sprogø

Det blev til fire timer på øen i det smukkeste solskin og som en bonus fik tv-kanalen også optagelser af et af Mærsk`s store containerskibe, der sejlede under broen.

TV Kanalen Arte kan ses i det meste af Europa og herhjemme, hvis man har den rigtige tv-pakke. 70 provent af alle europæere kan se udsendelser fra Arte på deres eget sprog.  Det er også muligt at streame deres udsendelser via nettet.

Det forventes at man kan se udsendelsen fra Sprogø sidst i november


Nyhedsoverblik