Stor festival kommer til Holbæk

Der bliver børneteater for alle pengene, når Aprilfestivalen skal holdes i Holbæk Kommune i 2020.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Teaterinteresserede kan glæde sig til masser af gratis oplevelser i Holbæk. 

Fra den 19.-26. april 2020 bliver Aprilfestivalen nemlig afholdt, så børneteatre og opkøbere fra hele landet vil oversvømme byen.

Teatercentrum, som er en institution under Kulturministeret, har stået bag børneteaterfestivalen siden 1971. Den startede småt, men er vokset til at være en af de største af sin slags i verden.

quote Vi er utrolig stolte over og glade for, at aprilfestivalen kommer hertil

Emrah Tuncer (R), formand for Udvalget for Kultur, Fritid og Fællesskab, Holbæk Kommune

Det er første gang, festivalen kommer til Holbæk, men byen har en stolt teatertradition og huser blandt andet to professionelle egnsteatre og et dramacollege for skuespiltalenter.

- Vi er utrolig stolte over og glade for, at aprilfestivalen kommer hertil. I Holbæk Kommune har vi en særlig styrke i forhold til teater, og det er samtidig et område, vi ønsker at videreudvikle. Derfor ser vi mange muligheder i samarbejdet omkring aprilfestivalen, hvor nogle af landets dygtigste teaterfolk mødes”, siger Emrah Tuncer (R), der er formand for Udvalget for Kultur, Fritid og Fællesskab i Holbæk Kommune, i en pressemeddelelse.

I 2016 foregik festivalen på Frederiksberg i København. Her deltog omkring 130 professionelle børne- og ungdomsteatre med omkring 800 opførelser rundt om i værtskommunen.  

Holbæk Kommune forventer, at de kommunale udgifter til festivalen i 2020 lander på godt tre millioner kroner. Det inkluderer forestillinger for knapt 7000 skoleelever samt foreninger, virksomheder og andre særlige målgrupper.


Nyhedsoverblik