Stor aktion mod indbrudstyve: Her slog politiet til

Politiet gennemførte mandag en storstilet aktion mod indbrudstyve over hele Sjælland, Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Syv blev anholdt, og yderligere otte andre sigtet for forskellige former for tyveri og indbrud, da politiet i en række politikredse i det Sjællandske område mandag gennemførte en aktion mod indbrud.

I vores område blev der gennemført ransagninger i Slagelse, Næstved, Rødby, Præstø, Vordingborg og Nykøbing Falster, oplyser Bent Isager-Nielsen fra Nordsjællands Politi, der er leder af Task Force Indbrud og er talsmand for aktionen.

Han oplyser, at de syv anholdte ikke kommer fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi eller Midt- og Vestsjællands Politikredse.

Aktionerne mandag var især rettet mod eksempelvis vandrerhjem, hoteller og campingpladser samt guld- og sølvhandlere.

Mistænkelige nummerplader spottet

Politiet har blandt andet brugt systemet til nummerpladegenkendelse (ANPG) i aktionen. Det har betydet, at en række biler er blevet standset og fører og passagerer er blevet kontrolleret for mistanke om indbrudskriminalitet. 

080521AW_Politiaktion.jpg
Læs også
Politiet indleder stor aktion mod indbrud på Sjælland og Lolland-Falster: 50 adresser undersøges
080521AW_Politiaktion.jpg
Læs også
Politiet indleder stor aktion mod indbrud på Sjælland og Lolland-Falster: 50 adresser undersøges

- Det er tilfredsstillende, at vi i samarbejde med de fem sjællandske politikredse og NEC (Nationalt Efterforsknings Center) ved dagens aktion har foretaget anholdelse af personer, der kan mistænkes for indbrud. Samtidigt har aktionen givet gode efterretninger i forhold til områder, lokaliteter og personer til brug for den videre indsats mod indbrudskriminalitet på Sjælland. Vi har i dag villet skabe forstyrrelse i miljøer, hvorfra indbrudskriminalitet erfaringsvist udspringer – og det det har vi opnået, siger Bent Isager-Nielsen.

Også forebyggende indsats

Politiet har også gennemført såkaldte bekymringssamtaler med personer, der mistænkes for at have planer om eller overveje at begå indbrud.

- Dagens aktion lægger sig i kølvandet på en række tunge efterforskninger mod det organiserede indbruds- og hælerimiljø, som politiet har gennemført i den senere tid, og som har ført til opklaring af mange indbrud samt varetægtsfængsling eller domfældelse af både herboende og tilrejsende kriminelle. Det overordnede formål med politiets indsatser er at reducere antallet af indbrud i private hjem ved at ramme så bredt som muligt, både efterforskningsmæssigt, operativt og forebyggende, siger Bent Isager-Nielsen.


Nyhedsoverblik