Stop mobning: Ny app skal lære unge at tale pænt

Ubehagelige og krænkende beskeder er hverdagskost hos mange børn og unge. Men nu vil en opfinder fra Vordingborg mobningen til livs med en ny app.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fucking so, idiot og grimme kælling.

Det skorter ofte ikke på ukvemsord, når børn og unge kommunikerer over SMS eller på de sociale medier.

Men det skal en ny app dæmme op for.

- Jeg fulgte en debat på Ekstra Bladet om mobning og tænkte: Man må kunne skabe noget, der får børn og unge til at tale ordentligt til hinanden, siger idémand Daniel Hansen fra Vordingborg.

quote Jeg fulgte en debat på Ekstra Bladet om mobning og tænkte: Man må kunne skabe noget, der får børn og unge til at tale ordentligt til hinanden

Daniel Hansen, idémand fra Vordingborg

I samarbejde med it-firmaet Phases i Nordsjælland er han derfor nu ved at udvikle en app, som kan installeres på både telefon, tablet og computer og forhindre, at de grimme ord bliver brugt i de beskeder, der bliver sendt fra enheden.

Samtidig skal den også have en opdragende effekt på de unge.

- Vi går ikke kun ind og begrænser dem i at kommunikere. Samtidig prøver vi at få noget dannelse ind ved at give en forklaring på, hvorfor de ikke skal bruge det bestemte ord, de er ved at skrive, forklarer Daniel Hansen.

Stor interesse for app'en

Der er allerede stor interesse for app'en, som i første omgang skal testes i Vejle Kommune. En prototype er klar til brug her i februar.

quote Der foregår mobning og krænkelser via nettet, som vi ikke kan styre

Helle Brynaa, SSP-leder i Vejle Kommune

- Der foregår mobning og krænkelser via nettet, som vi ikke kan styre. Det her kan forhåbentlig være med til at forebygge problemerne, mener Helle Brynaa, som er SSP-leder i den sydjyske kommune. 

Danske børn og unge er selv med til lave listen over forbudte ord. Der er allerede 25.000, som IT-folk i Indien er ved at lægge ind i systemet.

Der kommer en forældresikring, så børnene ikke bare kan slette app'en igen.

Daniel Hansens håb er, at den bliver bredt ud til skoler i hele Danmark og herefter måske udlandet.


Nyhedsoverblik