Størstedelen af de mavesyge sejlere forventes snart udskrevet

Skonnerten Albatros vil sejle videre, når alle er tilbage og har det godt. 15 sejlere blev indlagt natten til tirsdag med alvorlige maveinfektioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

15 tyskere blev så alvorligt syge med diarre og opkast natten til tirsdag på Skonnerten Albatros, der lå til kaj ved Fæstningen i Korsør, at de blev indlagt på flere sygehuse i området.

Nogle af sejlerne forventes at blive udskrevet tirsdag eftermiddag. Hvornår de sidste bliver udskrevet er endnu uvist.

Måske er det maden

Der er mistanke om, at de 15 personer er blevet syge af noget mad, de har spist. Ifølge kaptajnen på Albatros, Claus Kästner, har han selv spist noget af det samme mad, som dem, der er blevet syge. Men han er ikke selv blevet syg.

quote Jeg aldrig i mine 25 år som kaptajn oplevet noget lignende med så mange syge

Claus Kästner, kaptajn på Albatros

- Jeg har aldrig i mine 25 år som kaptajn oplevet noget lignende med så mange syge, siger Claus Kästner til Sjællandske.

Først lød melding på, at der var ni syge. Men det tal steg til 15, og derfor endte det med, at de syge blev kørt til sygehuset i en minibus.

Når der kan være tale om, at folk bliver syge af fødevarer, går Fødevarestyrelsen ind og undersøger sagen. Og det er de i gang med nu, selv om det endnu er uvist, hvad årsagen til de mange maveinfektioner var.

- Der er endnu ikke kommet svar på prøverne, men meget tyder på, at der er tale om en infektion, som de har fået via deres mad, siger chefvagt for Region Sjælland præhospitale område, René Arne Bergmann.

Vil fortsat til Flensborg

Albatros er en tremastet skonnert, der holder til i Bremerhaven i Nordtyskland.

Skibet bliver brugt som turbåd til turister. Denne tur skulle vare en uge. Det var planen, at turen skulle gå videre til Flensborg efter opholdet i Korsør. Og den plan holder kaptajnen ved. Han venter dog på, at alle er tilbage i god behold på skibet, inde Albatros drager videre.


Nyhedsoverblik