Større forurening af Svinninge Å: Gyllepumpe har lækket dieselolie

Holbæk Kommunes miljøvagt, udstedte på stedet et påbud om afgravning af forurenet jord samt oprensning til forureningsfri jord. Foto: Michael A. Schmidt

En gyllepumpe har lækket dieselolie ud i Svinninge Å i Holbæk Kommune. Nu skal kommunens miljøafdeling udrede, hvor omfattende forurenringen er.

Svinninge Å er forurenet med dieselolie, der er løbet ud i åen.

Olien stammer fra en gyllepumpe, der var placeret på en ejendom lidt uden for Svinninge omkring Torslundevej.

En borger ringede ind og meddelte Vestsjællands Brandvæsen, at der var olie på vandet ved åen. 

- Det er svært at sige på nuværende tidspunkt, hvor omfattende det er. Som det er lige nu, antager vi, at det er en dieseltank, der har haft en defekt i forbindelse med noget maskinstation, der har kørt gylle ud på markerne. Den har haft en defekt, som har lækket noget dieselolie et sted, hvor det kunne rende ned i jorden og i nogle dræn og så ud i åen, siger Ole Mebus, indsatsleder fra Vestsjællands Brandvæsen til TV ØST.

Læs også 15.000 liter benzin lækket: Forurening skal findes torsdag

Om vi snakker 10 liter eller 2 liter, er man ved at undersøge via kommunens miljøafdeling

Ole Mebus, indsatsleder, Vestsjællands Brandvæsen

Miljøafdelingen skal udrede problemets omfang

Vestsjællands Brandvæsen har lagt seks flydespærringer ud i åen, for at opsamle forureningen. Og så er der taget en prøve for at kunne fastslå, at det er den olie, der kommer fra den tank.

- Om vi snakker 10 liter eller 2 liter, er man ved at undersøge via kommunens miljøafdeling. Det gør man i tæt samarbejde med entreprenørfirmaet, som har forvoldt det her. De kan redegøre for, hvor stor tanken har været, og så kan de regne ud, hvor meget der mangler. På den måde er de ved at finde ud af, hvor store mængder, det er, vi snakker om, siger Ole Mebus.

Vestsjællands Brandvæsen har udlagt flydespærringer, rekvireret miljøafdelingen i Holbæk Kommune og assistance Kemisk Beredskab og HAZMAT fra Beredskabsstyrelsen i Næstved.

Læs også Forurening med sprøjtemiddel i grundvand er værre end frygtet

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App