Stjerner, planeter og fjerne galakser: Himlen set fra Østfalster

40-årige astro-fotograf Jakob Arthur Andersen tager billeder af stjerner, planeter og fremmede galakser fra sin egen baghave i landsbyen Meelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste fotografer går efter det helt rigtige lys, når de tager deres billeder. Sådan er det ikke for Jakob Arthur Andersen fra Østfalster. Han arbejder, når lyset er slukket. Og jo mørkere, desto bedre.

Jakob er astro-fotograf. Han fotograferer himmelrummet, og det er en besværlig og langsommelig affære. Hans seneste skud, som han i øvrigt også er mest stolt af, er billedet af nabogalaksen Andromeda, der er ca. 2,5 mill. lysår væk.

- Det er som at have en tidsmaskine. Jeg kigger 2,5 mill. år tilbage i tiden, fordi det lys, der rammer mit kamera har rejst gennem rummet 2,5 mill. år for så at ramme kameraets censor til sidst. Det synes jeg, er vildt fascinerende, siger Jakob Arthur Andersen. 

Artiklen fortsætter under billedet

Nabogalaksen Andromeda fotograferet af Jakob Arthur Andersen.
Nabogalaksen Andromeda fotograferet af Jakob Arthur Andersen. Foto: TV2 ØST

Billedet af Andromeda kalder Jakob Arthur Andersen sit mesterværk. Det har taget ham 11 seperate nætter at lave - 11 stjerneklare og vindstille nætter fra midt i august til sidst i oktober.

- Det har krævet 28 timers eksponering at få billedet frem. Det er skudt i flere sektioner, og jeg har brugt ugevis på at behandle, sætte det sammen og få de rigtige farver frem, siger fotografen.

I det civile er Jakob Arthur Andersen mekaniker-faglærer på uddannelsesinstitutionen Celf i Nykøbing Falster, men i fritiden lever og ånder han for sin store passion himmelrummet.

Man kan læse mere om astro-fotografen fra Østfalster på hjemmesiden: clearskyastro.dk og på facebook.com/clearskyastro

 
 

 


Nyhedsoverblik