Sti til glemt natur skal lære elever om det levende

Lokale elever fra Kildedamsskolen i Vipperød har været i arbejdstøjet, og det har betydet, at der er kommet bedre adgang til den lokale natur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I mere end 50 år har en gammel pæreplantage i Vipperød ligget uplejet og glemt.

Men nu har et samarbejde mellem byens lokalforum og den lokale skole lavet om på det.

Elever fra Kildedamsskolen i Vipperød har været i gang med handsker, haveredskaber og sav, og har etableret stier, så man nu kan gå på opdagelse blandt de gamle træer.

quote At kunne bruge naturen i vores undervisning er væsentlig for at give eleverne en forståelse af det levende omkring os

Søren Nørgaard Meinert, naturfagslærer, Kildedamsskolen i Vipperød

Søren Nørgaard Meinert er naturfagslærer på Kildedamsskolen i Vipperød, og han oplevede det som ret simpelt at komme igennem med ideen hos Holbæk Kommune:

- Vi tog fat i forvaltningen inde hos kommunen, og sagde: der ligger en stor grund, der er jeres, må vi godt lave en sti? siger han.

Stolte elever

Derfra gik det slag i slag og fredag blev området så indviet officielt, da Holbæks borgmester var mødt op til det klassiske snoreklip.

Det var stolte elever Kildedamsskolen, der var værter, og de har måtte slide godt i det, da hele området var meget tilgroet efter at have ligget hengemt i så mange år.

- Vi har fældet træer, vi har revet blade sammen og vi har samlet skrald, fortæller Nana, der er elev på skolen.

Ikke bare billig arbejdskraft

Eleverne har ikke bare ageret billig arbejdskraft, men lærer Søren Nørgaard Meinert ser arbejdet i den gamle pæreplantage som en måde at få naturpleje ind i undervisningen

- At kunne bruge naturen i vores undervisning er væsentlig for at give eleverne en forståelse af det levende omkring os, fortæller han.

Det er Vipperød Lokalforum, der har stået for projekteringen, og de har også stillet værktøj til rådighed, og her har man allerede øjnene rettet mod næste projekt, der skal gøre naturen omkring Vipperød mere tilgængelig:

- En trampesti hele vejen rundt om det nye vådområde ved Tempelkrog Nord og en fritlægning af den gamle stendysse ved Holmehøj, siger formand for lokalforum Vipperød, Carsten Svensgaard.

Se indslaget: En forladt gammel pæreplantage i Vipperød syd for Holbæk er i løbet af denne uge blevet forvandlet fra et ufremkommeligt vildnis til et fint og flot rekreativt område - takket være 23 børn fra den lokale skole.

Nyhedsoverblik