Stevns vil ikke lægge jord til kompressorstation

Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune ønsker ikke at få en kompressorstation på størrelse med 20 fodboldbaner til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rødvig på Stevns skal have en kæmpestor kompressorstation i forbindelse med konstruktionen af en op til 800 gasledning tværs over Danmark.

Det mener Energinet, der sammen med det polske gasselskab GAZ-SYSTEM vil fragte gas fra Nordsøen til Polen.

Kompressorstationen skal ligge på Sydøstsjælland - og helst tæt på det punkt, hvor gasledningen skal føres ned i Østersøen. Det skyldes, at stationen skal øge trykket og gasflowet, inden gassen sendes under vandet.

Energinet ser helst, at den bygges vest for Rødvig.

Voldsomt visuelt indgreb

Kompressorstationen vil fylde et areal på 15-20 hektar – eller hvad der svarer til mellem 20 og 30 fodboldbaner.

Og udsigten til at få sådan en, er ikke noget kommunalbestyrelsen på Stevns ser med milde øjne på.

- Det er et meget voldsomt visuelt indgreb i det natur- og kulturmiljø, der omgiver Rødvig. Området vest for Rødvig er desuden et meget velbevaret herregårdslandskab, som i landskabsanalysen er vurderet til at være særlig sårbart, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns).

- Lige her har vi et af de smukkeste udsigtspunkter på Stevns. Derfor vil en stor bygning her give os en udfordring i forhold til vores turisme, og det bekymrer os meget, siger Mogens Haugaard Nielsen.

Han frygter samtidig, at en kompressorstation vil gå ud over attraktionsværdien for et planlagt sommerhusområde i nærheden.

Naboer ikke glade

Naboerne til den planlagte kompressorstation er som udgangspunkt ikke glade for planerne. Det siger de samstemmende til TV ØST.

- Det vil tage vores havudsigt, og udsigten til skoven. Det ville være forfærdentligt. Jeg kan slet ikke forestille mig, at man vil gøre det i dette område, siger Elisabeth Nielsen fra Rørvig.

Også Vagn Knudsen frygter projektet - han frygter for støj.

- Vi får ikke andet ud af det end en grim udsigt og støj. Især hvis det er sådan noget der smurrer, så vil det ikke være rart, siger han.

Det er endnu ikke endeligt besluttet, om kompressorstationen skal placeres i Stevns Kommune, da også andre placeringer er i spil.

Læs mere om gasledningen hos Energinet.


Nyhedsoverblik