Stevns får deres kirsebær tilbage takket være 100 lokale støtter

02:39

I dag blev 250 kirsebærtræer plantet på Stevns. Kirsebærret, der er populært til at producere vin af, stammer fra Stevns, men bliver ikke længere produceret i området, men det laver en frugtavler nu om på

Stevnskirsebærret kommer til hjemstavnen, efter Engvang Frugtplantage har samlet 55.000 kroner ind fra lokale, der ønsker det særlige kirsebær tilbage.

Mange ved det måske ikke.

Men Stevnskirsebærret har været væk hjemmefra i noget tid. Kirsebærret er især kendt for at være godt til delikatesser såsom vin, saft, marmelade og is.

Og nu synes de på Stevns, at det er på tide, at det kendte kirsebær vender hjem. 

- Det kan være en del af historien at komme til Stevns, at det oprindelige bær stadigvæk bliver dyrket her, siger Dan Christensen, der er frugtavler på Engvang Frugtplantage.

Vi havde sat tre måneder til at bringe det i hus, så det synes vi faktisk er over al forventning

Dan Christensen, frugtavler på Engvang Frugtplantage

Derfor startede Engvang Frugtplantages Dan Christensen og Annelise Nielsen en indsamling - en såkaldt crowdfunding - i samarbejde med Coop for at få Stevnskirsebærret hjem.

250 kirsebærtræer flytter ind

Projektet skal sikre, at omkring 200 Stevnskirsebærtræer kan plantes hos Engvang Frugtplantage. Det skulle der 45.000 kroner til, før det kunne lade sig gøre. Det regnede Dan Christensen og Annelise Nielsen med ville tage tre måneder.

Læs også Naboer låner penge til frugtavler på Fejø på rekordtid

Men faktisk har så mange ønsket at støtte projektet, at allerede på tre uger fik de samlet 55.000 kroner ind. 

- Vi havde sat tre måneder til at bringe det i hus, så det synes vi faktisk er over al forventning, siger Dan Christensen.

Det betyder, at de nu kan plante 250 kirsebærtræer, og så kan de første Stevnskirsebær være klar i 2019, regner frugtavlerparret med.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App