Stevns er den mest erhvervsvenlige kommune

Nye tal fra Dansk Byggeri viser, at Stevns er den mest erhvervsvenlige kommune på hele Sjælland. Men tallene viser også, at de andre kommuner halter bagud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man for eksempel har søgt om at få en byggetilladelse i Stevns Kommune, så er det her man kan regne med at få den bedste og hurtigste behandling af sin sag. I det hele taget så er Stvens gode ved de erhvervsdrivende. 

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner er baseret på 28 forskellige nøgletal og parametre, der handler om alt fra ventetiden på en byggetilladelse til størrelsen på de gebyrer, som kommunerne opkræver hos virksomhederne og kommunernes brug af arbejdsgarantier.

Og her placerer Stevns sig på førstepladsen som den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland. På landsplan er det en 13. plads, som Stevns kan hive ind.

- Stevns har formået både at fastholde sidste års resultat blandt Danmarks mest erhvervsvenlige og samtidig rykke lidt frem på listen. Det kræver en løbende tilpasning og finjustering af erhvervsvenligheden, og jeg kan kun sige, at det har de gjort godt, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland, Niels Moestrup.

De andre sakker bagud

Selvom det går godt for Stevns, så er det ikke det generelle billede her på Sjælland. Det er nemlig gået ned ad bakke i flere sjællandske kommuner. Ringsted, Sorø og Faxe placerer sig blandt nogle af landets mindst erhvervsvenlige kommuner. Og Holbæk Kommune er rykket ned på en 44. plads fra en 10. plads i 2015. 

- Det er selvfølgelig noget, vi er enormt trætte af. Sidste år lagde vi jo på førstepladsen på Sjælland, så der er ingen tvivl om, at vi skal stramme op, og gøre alt for at komme op i top ti igen. Vi har taget turen før, så jeg ved det er muligt, siger Søren Kjærsgaard (V), der er borgmester i Holbæk. 

Og det ærgrer formanden for Dansk Industri, at de sjællandske kommuner er sakket bagud.

- Erhvervsvenligheden på Sjælland har fået et gevaldigt nøk nedad. Det er noget af en mavepuster, må jeg nok sige. Ringsted, Sorø og Faxe er blandt de 15 dårligste i hele landet til erhvervsvenlighed. Det burde give stof til eftertanke, konstaterer Niels Moestrup.

Flere af kommunerne har taget sig en gevaldig rutsjetur i den forkerte retning. Det gælder fx Kalundborg og Holbæk, som er rykket langt over 30 pladser tilbage på listen.

- Væksten i vores lokalområde afhænger af de arbejdsforhold, som vores lokale virksomheder har, så jeg håber, at alle de kommuner, som er rykket tilbage på listen, vil lægge sig i selen for at gøre det bedre til næste år, siger Niels Moestrup.

HER kan du se tallene for din kommune. 


Nyhedsoverblik