Stemmerne er talt op på Orø: Et rungende ja til 50 kilometer i timen

Stemmerne er netop talt op på Orø, og der er et stort flertal for, at hastigheden skal sættes ned. Nu skal de bare have fat i Vejdirektoratet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stemmerne er netop talt op.

Beboerne på Orø har nemlig stemt om, hvorvidt hastighedsgrænsen på hele øen skulle sættes ned til 50 kilometer i timen fra 80.

Og det blev et rungede ja. Ud af de 257, der stemte, var der ved 203 af dem, sat kryds ved ja. 50 stemte nej og resten var enten ugyldige eller blanke.

- Jeg er positivt forbavset. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, lyder det fra Peter Bach Larsen fra Orø Beboerforening til TV ØST.

quote Jeg er positivt forbavset. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet

Peter Bach Larsen fra Orø Beboerforening

Og med sådan et ja, så stopper øen ikke her.

- Vi kører videre. Nu kører vi videre til kommunen. Det gør vi da. Med sådan en overvejende opbakning, så ville det være urimelig af os ikke at gøre.

Mangler Vejdirektoratet

Afstemningen på Orø skal opfattes mere som en meningsmåling. For at hastigheden på vejene kan sættes ned, skal både kommune, politi og Vejdirektoratet vurdere, at det er en god idé. 

Afstemning Orø
Læs også
Øboeres afstemning om fartgrænse slutter i aften, men vejen til 50 km/t er lang
Afstemning Orø
Læs også
Øboeres afstemning om fartgrænse slutter i aften, men vejen til 50 km/t er lang

- Processen har været, at jeg har været her ovre i sommer og kigget lidt på vejenes beskaffenhed. Når vi har så mange turister om sommeren, som går og cykler her, så ville det være en god idé at sætte farten ned, siger turistchef, Anne-Grete Sørensen, til TV ØST.

- Så har vi snakket med dem, der står for vejene i kommunen, og de har hjulpet os med at tale med politiet. Så både kommunen og politiet, synes det er en god idé.

Det var derfor kommunens idé at sætte en meningsmåling i gang, så man kunne blive klogere på, om der var opbakning fra beboerne.

- Og det synes vi så, at vi har fået nu, siger Anne-Grete Sørensen.

- Så næste step bliver så nu, at jeg kontakter kommunen, og fortæller dem resultatet og så vil de tage fat i Vejdirektoratet. Det er sådan set dem, der er sidste instans for, at det kan lade sig gøre.


Nyhedsoverblik