Stemningen er vendt: Stor tilslutning til Femern-tunnel

Modstanden mod en fast forbindelse mellem Lolland og Femern har været stor fra tysk side. Men nu ser stemningen ud til at vende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere steder på den tyske ø Femern hænger der klistermærker med blå kryds i butiksvinduerne, og i forhaverne hos nordtyskerne står der hist og her lignede kryds i træ.

De blå kryds symboliserer modstanden mod en fast forbindelse mellem Femern og Lolland. Det er modstand, som længe har hersket i det nordtyske. 

Men nu ser stemningen ud til at vende. En ny meningsmåling udarbejdet af Ipsos Observer for de tyske tunneltilhængere i organisationen Belt-offen viser nemlig, at Femern Bælt-projektet har en stor tilslutning blandt indbyggerne i Schleswig-Holstein og Hamborg.

- Det er en rigtig god måling, når man tænker på, at modstanderne til forbindelsen har fået så meget taletid i medierne, siger formanden for Femern Belt Development og borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), til TV ØST. 

Sådan ser de blå krydser ud. Arkivfoto.
Sådan ser de blå krydser ud. Arkivfoto. Foto: TV2 ØST
Femern-tunnelen
Læs også
Femern-forsinkelser koster boligsælgere på Lolland dyrt
Femern-tunnelen
Læs også
Femern-forsinkelser koster boligsælgere på Lolland dyrt

I rapporten fremgår det, at 43 procent viser sig at være positive over for den kommende tunnel, mens 19 procent er imod. Meningsmålingen er en stikprøve foretaget blandt 1.000 personer.

- Det er tal, som faktisk overstiger min forventning, siger Kommune, Holger Schou Rasmussen.

Skal have arbejdshandsker på

Men på trods den positive stemning fra Nordtyskland, så betyder det ifølge Holger Schou Rasmussen ikke, at man fra Femern Belt Developments side bare kan læne sig tilbage. Nej, nu skal der arbejdes.

cz4s7ncviaa-do0.jpg
Læs også
Protester fra tyske landmænd rykker Femern-jernbane
cz4s7ncviaa-do0.jpg
Læs også
Protester fra tyske landmænd rykker Femern-jernbane

- Nu skal folk forstå, hvilke positive effekter der kommer ved at bo mellem to metropoler, Hamborg og København, siger Holger Schou Rasmussen og henviser til et besøg fra ni nordtyske borgmestre tidligere på året. 

- De blev overrasket, da de så effekten af Storebæltsbroen.

Den tyske myndighedsgodkendelse af det store infrastrukturprojekt ventes at komme i sommeren 2018. Først herefter kan byggearbejdet gå i gang. 

I Tyskland er der stod modstand mod den kommende forbindelse mellem Danmark og Tyskland.

Nyhedsoverblik