Stationsbygning skal være nyt samlingssted for studerende

Foto: TV ØST

Vordingborg Kommune får 7,8 millioner til at omdanne den nuværende stationsbygning til en studiecafe for studerende.

Stationsbygningen i Vordingborg skal summe af liv. 

Vordingborg Kommune får nemlig 7,8 millioner kroner til at omdanne en del af bygningen til en Campus-Café for studerende.

Det er RealDania der uddeler pengene som et led i et projekt kaldet ”Hovedbyer på forkant”.

- Vi synes, det er et fint eksempel på, hvordan vi kan skabe en positiv udvikling i de bygninger, som bliver tømt i nogle af vores byer. Det er især vigtigt i en by som Vordingborg, for det er en kommune, som har nogle udfordringer i forhold til jobs og udvikling. Der er Vordingborg som hovedby enorm vigtig for kommunen og den udvikling, der kan ske der, og Anna Skovbro, filantropi-direktær hos RealDania.

Attraktiv studieby

Ifølge borgmester i Vordingborg Michael Smed skal det nye miljø ved stationen gøre Vordingborg til en attraktiv studieby.

- Når man har fri for skole, så tager man herned, man laver lektier sammen, man spiller måske lidt musik og hygger sig, og man udveksler erfaringer fra de forskellige uddannelser, man går på, siger borgmesteren.

Læs også 11 kommuner får millioner til at puste nyt liv i hovedbyer

Hver dag passerer der i omegnen af 2.000 studerende forbi stationen i Vordingborg, og det er blandt andet dem, cafeen skal henvende sig til.

Udover cafeen er det også meningen, at der skal etableres et mødested for unge iværksættere i stationsbygningen.

- Det lyder da egentlig meget fedt, det er altid kærkomment, siger Emil Pagels, der er studerende i Vordingborg.

- Det bliver da meget fedt, jeg ved ikke, hvor mange der bruger lang tid her, men idéen er da god, og det vil nok gøre, at der er nogle, der vil opholde sig længere tid, end de plejer, siger Rune Bech Nielsen.

Udover Vordingborg kan 10 andre kommuner rundt om i landet se frem til en økonomisk håndsrækning fra fonden Realdania til at udvikle deres hovedbyer.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App