Statens Kunstfond giver 300.000 kroner til lokale kunstprojekter

To udstillingssteder i Jyderup har fået et tilskud fra Statens Kunstfond. Det sætter en ny kunstart på landkortet, lyder det fra et af stederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hos Rum/Klang i Jyderup kan man opleve en kunstart, som er på vej frem. Her hænger kunsten ikke på væggene, men flyder ud af højtalere og danner lydbilleder på nethinden.

Og nu har udstillingsstedet så fået 150.000 kroner i støtte fra Statens Kunstfond. Tegn:Artspace fra samme by har ligeledes fået tildelt 150.000 kroner.

Og tilskuddet gør en stor forskel, lyder det fra forstander Poul-Henrik Jensen fra Jyderup Højskole. Det er blandt andet elever og lærere fra højskolen, som er gået sammen for at lave Rum/Klang.

quote Kunstnerne skal jo også gerne kunne leve af det her, og med støtten fra staten kan vi være med til at sikre det

Poul-Henrik Jensen, forstander på Jyderup Højskole

- Det betyder, at en kunstart som den her med elektronisk lyd og musik, der normalt har et smalt kundegrundlag, kan leve uden at være afhængig af kommerciel omsætning, siger forstanderen til TV ØST og tilføjer:

- Vi er stolte af, at vi i Jyderup kan være nogle af de første, der kommer på landkortet med den kunstart. Det er et skulderklap.

Plads til ny kunstart

Pengene fra Statens Kunstart skal blandt andet bruges til at starte hele projektet op og drive det. Der skal hives nogle kunstnere ind for at lave udstillinger.

- Kunstnerne skal jo også gerne kunne leve af det her, og med støtten fra staten kan vi være med til at sikre det, siger Poul-Henrik Jensen.

Højskoleforstanderen forklarer, at den kunst, man kan opleve hos Rum/Klang, blandt andet kan være ligesom en lydinstallation, der er på ARoS i Aarhus netop nu. Her kan man høre en reallydsoptagelse af indlandsisen, der smelter.

quote Man kan også kombinere lyden med forskellige former for lys

Poul-Henrik Jensen, forstander på Jyderup Højskole

- Man kan også kombinere lyden med forskellige former for lys. Det er en nyere kunstform, som bliver mere og mere udbredt, siger han.

Det andet udstillingssted i Jyderup, Tegn:Artspace, skiller sig ud ved at gøre op med, at kunst skal opleves i et rum med hvide vægge. Her er både facade på bygningen og lokalet nemlig bolsjestribet.

Både ”Tegn:Artspace” og ”Rum/Klang” har fået støtte via puljen ”Opstart af nye udstillingsplatforme”.


Nyhedsoverblik