Stadig oversvømmelser dagen efter regnen

Slagelse var det sted i Danmark, der fik mest regn under søndagens uvejr. De store mængder regn svarer til, at der faldt 50 ton vand i en gennemsnitlig have.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er stadig problemer med oversvømmelser efter det store uvejr søndag, hvor Danmark blev ramt af kraftig regn, skybrud, blæst og kraftig torden.

Værst i hele landet var det i Slagelse, hvor der samlet set faldt 51,4 millimeter regn på ét døgn. I gennemsnit svarer det næsten til en hel måneds normal julinedbør i vores område. Der falder i gennemsnit 62 millimeter regn i sommermåneden hos os.

Den store mængde nedbør betyder, at der på hver eneste kvadratmeter jord faldt fem fyldte gulvspande med vand – hvilket svarer til 50 ton vand i en gennemsnitlig parcelhushave. 

20170728_135352.jpg
Læs også
Dagen efter uvejret: Hundredvis af lyn gav trafikale problemer
20170728_135352.jpg
Læs også
Dagen efter uvejret: Hundredvis af lyn gav trafikale problemer

Skadeservice kæmper stadig mod vand

Flere steder i vores region gav de store mængder regn problemer – og der er også forsat problemer flere steder mandag, dagen efter regnvejret.

Det har givet travlhed hos skadeservice-firmaer som Falck, der stadig arbejder med at rydde op.

- Vi har haft rigtig meget at lave både søndag og mandag. Vi har i jeres område haft 50 vand og vindskader det seneste døgn - og næsten det hele er vandskader. Det handler typisk om, at folk har fået vand i kælderen, siger skadeservicechef i Falck, Kim Iversen, til TV ØST.

Nogle af opgaverne ydes overfor Falck-kunder, men hovedparten sker på bestilling af forsikringsselskaberne.

- Vores opgave i denne sammenhæng lige nu er at stoppe og begrænse skaderne. Det vil sige, at vi pumper vand væk og sætter affugtere op. Og det er noget, som vi stadig arbejder med, selvom vi begynder at være meget godt med igen, siger han til TV ØST.

Flere veje har været oversvømmet, ligesom biler er blevet ramt af oversvømmelser i blandt andet Slagelse. Endvidere har Dagli'Brugsen i Kundby ved Holbæk fået skader, da vandet trængte gennem tagkonstruktionen.

Megen regn

De store mængder regn kom i forbindelse med nogle kraftige tordenbyger, der søndag bevægede sig hen over regionen.

Ud over at give megen regn, så endte nogle af bygerne også i skybrud. Her blev det kraftigste også målt i Slagelse, hvor der blev der registreret et skybrud på hele 36 millimeter regn på kun en halv time. Normalt defineres et skybrud som 15 millimeter nedbør på en halv time.

I alt registrerede DMI landet over skybrud ved 31 stationer søndag, oplyser klimatolog John Cappelen. Mest regn kom der dog i den østlige del af landet, oplyser DMI.

 


Nyhedsoverblik