SSP om MDMA-sag: Vi opfordrer forældrene til dialog

Stoffet MDMA, som har gjort to unge alvorligt syge, er også blevet solgt i Næstved. SSP-konsulent, Bjørn Mazur Andersen, opfordrer til dialog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er i dag kommet frem, at det farlige stof MDMA, som blev solgt til to unge i Haslev, også er blevet solgt til en person i Næstved. Ifølge SSP-konsulent i Næstved, Bjørn Mazur Andersen, er der tale om en yderst tragisk, men sjælden situation. 

SSP står for Skole, Socialforvaltning og Politi og er et kriminalpræventivt samarbejde mellem de tre aktører, der har til formål at forebygge og følge op på børn og unges problemer omkring kriminalitet.

For øjeblikket er der ikke udarbejdet en plan over, hvordan SSP-konsulenterne vil gribe denne specifikke sag an, men Bjørn Mazur Andersen er sikker på, at SSP i Næstved ikke vil tage drastiske midler i brug. Han opfordrer derimod forældrene til at indlede en dialog med deres børn og unge. 

- Vi vil ikke fare ud og belære de unge. De er klogere end deres rygte. Jeg vil hellere opfordre til, at forældrene indleder en holdningsskabende dialog med deres børn og unge, siger SSP-konsulent Bjørn Mazur Andersen. 

quote Vi vil ikke fare ud og belære de unge. De er klogere end deres rygte

Bjørn Mazur Andersen, SSP-konsulent

Det betyder, at forældrene ikke må sidde med løftede pegefingre, men i stedet skal invitere til at høre den unges holdning til stoffer. 

- Man kan passende stille spørgsmålet, "hvad tænker du selv?", til den unge istedet for at belære, siger SSP-konsulenten. 

Der vil altid være stoffer i omløb 

Ifølge Bjørn Mazur Andersen vil der altid være stoffer i omløb, og hvis man som ung vil have fat i dem, er det nemt.

Derfor handler det om at få børn og unge til at reflektere over, hvordan de vil reagere, hvis de får tilbudt stoffer. Det vil gøre situationen lettere, og det vil blive nemmere at sige nej til stoffer, hvis man ønsker det. 

- Det handler om at tage fuldstændig stilling til stoffer, inden man står i en situation, hvor man får dem tilbudt, siger Bjørn Mazur Andersen. 

070912AR_NARKO.jpg
Læs også
Politiets frygt bekræftet: Farligt stof også solgt i Næstved
070912AR_NARKO.jpg
Læs også
Politiets frygt bekræftet: Farligt stof også solgt i Næstved

 


Nyhedsoverblik