Sprængningsleder og hans familie blev truet på livet

​En silo-sprængning på Vordingborg Havn gik galt, og det har haft store konsekvenser for sprængningsleder Kenneth Wegge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har haft store konsekvenser for sprængningsleder Kenneth Wegge og hans familie, efter han i april stod bag en mislykket silo-sprængning på havnen i Vordingborg.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgte fredag at indstille efterforskningen af silo-sprængningen, og dermed slipper han for at blive tiltalt i sagen. Men sagen fylder stadig meget.

- Der har været en heksejagt på mig, siger Kenneth Wegge til TV ØST og fortsætter:

quote Jeg er blevet truet på livet. Min familie og venner er blevet truet på livet

Kenneth Wegge, sprængningsleder

- Det er en sag, der vil følge mig resten af mit virke som sprængningsleder. Jeg vil altid være manden fra Vordingborg. Efterhånden som tiden går, vil sagen fylde mindre og mindre, men det er en sag, som altid vil ligge i mit baghoved. Heldigvis er mine kunder dybt professionelle, så de ved også, hvad de har med at gøre, men det er kommer selvfølgelig nogle spørgsmål til sagen.

Væltede ned i bibliotek

Fredag den 6. april væltede siloen i Vordingborg foran flere hundrede fremmødte den forkerte vej og ødelagde store dele af Vordingborg Bibliotek.

Ingen personer kom til skade, da omkringliggende bygninger var evakueret af sikkerhedsmæssige årsager inden sprængningen. 

Silo drone
Læs også
Silo-sprængning i Vordingborg gik galt: Sprængningsleder slipper for tiltale
Silo drone
Læs også
Silo-sprængning i Vordingborg gik galt: Sprængningsleder slipper for tiltale

Lige siden har politiet efterforsket sagen for at undersøge, om der skulle placeres et ansvar.

Politiet indhentede en uafhængig vurdering fra Lauritzen Advising af den sprængningsplan, der lå til grund for sprængningen, og firmaet vurderede, at planlægning og gennemførelse af sprængningen af siloen er sket i overensstemmelse med normal praksis og Dansk Sprængteknisk Forenings anvisninger.

- Sagen har haft en stor menneskelig betydning for mig, man bliver jo hængt ud som syndebuk alle vegne, og der er en masse mennesker, som vælger at udtale sig om ting, de ikke har forstand på. Det påvirker én, fortæller Kenneth Wegge og fortsætter:

- Jeg er blevet truet på livet. Min familie og venner er blevet truet på livet. Heldigvis har professionelle folk i branchen og mine kunder støttet mig. De ved godt, at vi har gjort, alt hvad vi skulle, og det har jeg valgt at fokusere på. Men det er klart, at det påvirker én. Derfor er det ekstra rart at stå med et papir, der fortæller, at vi har gjort det rigtige.


Nyhedsoverblik