Sparetider i Holbæk: Hverken råd til skolebøger eller papir

Holbæk svinger sparekniven i folkeskolerne og kalder det indkøb med omtanke, når skolerne kun må købe det mest nødvendige. De bekymrer forældrene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen lejreture. Hvis printeren løber tør for papir, ja, så er der ikke mere. Og nogle elever må sågar undvære lærebøger.

Sådan ser det ud på flere folkeskoler i Holbæk Kommune, og da det nye skoleår begyndte, fik skolerne denne besked fra kommunen:

quote Vi måtte bruge penge fra kasseklassen, fordi der ikke var råd til bøger til børnene

Mia Kastner, der har en søn på Kildedamsskolen afdeling Ugerløse

I må ikke købe noget - kun det der er højst nødvendigt. Kommunen kalder det ”indkøb med omtanke”.

Hverken råd til bøger eller papir

TV ØST har i dag talt med flere forældre, og her er meldingen den samme. De er bekymrede for, at de store besparelser går ud over undervisningen.

- Vi måtte bruge penge fra kasseklassen, fordi der ikke var råd til bøger til børnene, siger Mia Kastner, der har en søn på Kildedamsskolen afdeling Ugerløse.

En anden siger:

- De kan ikke printe noget, fordi der ikke er papir. Så er der heller ikke råvarer til madkundskab, og så mangler de flere computere på skolen, siger Jette Skovgaard Laubacher, der har en datter på Kildedamsskolen afdeling Tølløse.

Lærerne er bekymrede

I Holbæk Lærekreds har de haft flere tillidsrepræsentanter og lærere i røret, fordi de ansatte har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

- Det vi hører, det er, at det er generende for hverdagen, når de skal have et undervisnings forløb eller andre ting, som er planlagt. Så vil de jo gerne have nogle materialer til det, eller penge til en tur, og det er jo ikke muligt nu, og det begrænser hverdagen meget. Det er det, vi hører, siger Jens Rohrberg, der er formand i Holbæk Lærekreds.

quote De kan ikke printe noget, fordi der ikke er papir, og der er heller ikke råvarer til hjemmekunstskab

Jette Skovgaard Laubacher, der har en datter på Kildedamsskolen afdeling Tølløse

Kommunen indrømmer: Har ikke været klar i spyttet

Udmeldingen fra Holbæk Kommune er, at der skal være penge til de helt badsale ting som bøger, papir og materialer til fagene. Skolerne skal spare på de større poster som for eksempel på lejrture og computere.

- Holbæk kommune er udfordret på økonomien i 2016, og vi skal bruge vores penge fornuftigt, og derfor har vi også meldt ud, at vi skal købe ind fornuftigt - alt vi kan undlade at købe ind i år, det skal vi vente med at købe men - man skal stadig købe borgerettede ting ind. Vi kalder det indkøb med omtanke, siger Rasmus Bjerregaard, der er administrerende direktør i Holbæk.

Kommunen indrømmer, at de ikke har været helt klar i spyttet ved første udmelding. Selvfølgelig skal der være råd til undervisningsmateriale, lyder det fra Rasmus Bjerregaard


Nyhedsoverblik