Spareøvelser rammer Holbæk igen og igen

Knabstrup Hallen er ramt af Holbæk Kommunes sparekniv. Men det er ikke første gang, kommunen svinger kniven. Kommunen skal nemlig spare 204 millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Holbæk Kommune svinger sparekniven.

Knabstrup Hallen får nemlig ikke de penge, de ellers var stillet i udsigt, og skydebanen i hallen risikerer nu at lukke. 

Men det er ikke første gang, at kommunen står og skal lave spareøvelser. For økonomien i Holbæk Kommune er mildt sagt elendig. 

Det var i hvert fald konklusionen i begyndelsen af oktober 2016, hvor det kom frem, at kommunen skulle spare 204 millioner kroner i 2017

Her var det primært ældreområdet og børnene i kommunen, som var på skydeskiven for besparelser. Besparelser, som altså gav anledning til demonstration foran rådhuset i Holbæk, hvor 200 mødte op. 

quote Jeg er utryg på min arbejdsplads. De vil lave beskæringer på ældreområdet, og man ved ikke, om man bliver fyret

Lene Schytte, social- og sundhedshjælper i Holbæk Kommune

- Jeg er utryg på min arbejdsplads. De vil lave beskæringer på ældreområdet, og man ved ikke, om man bliver fyret. Vi skal i hvert fald løbe stærkere, sagde Lene Schytte, social- og sundhedshjælper i Holbæk Kommune, dengang til TV ØST.

Holbæk sparer næstmest på børnene

Tilbage i september 2016 lød det, at Holbæk Kommune sparer næstmest på børnene. Her planlagde kommunen nemlig at spare hele 12,3 millioner kroner på vuggestuer og børnehaver. Den næststørste besparelse på børneområdet i landet.

To måneder efter i november skulle hele 300 stillinger nedlægges i Holbæk Kommune i forbindelse med den store spareøvelse på 204 millioner kroner. Den 3. november måtte 91 tage slukørede hjem fra arbejde i Holbæk Kommune. De havde nemlig ikke længere et job i kommunen.

- Men baggrunden for at vi skal sige farvel særligt til en række administrative medarbejdere er jo, at vi har begrænset reduktionerne på de borgernære aktiviteter. Men der vil selvfølgelig være områder, hvor borgerne nu kommer til at opleve, at servicen bliver en anden end den, de kender i dag, lød det fra Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard (V), til Nordvestnyt dengang.

quote Det hed sig, at hallen skulle have knap fire millioner fordelt over to år

Martin Framer Frandsen, formand for Knabstrup Skytteforening

Regøring én gang hver fjerde uge

Og senest i januar i år skulle ældre i Holbæk Kommune fremover kun have gjort rent én gang hver fjerde uge, hvis Aktiv Hele Livet siger ja til at spare på området. 

- Vi sparer én million kroner ved at skære i rengøringen, og der er i alt serviceforringelser for 8,4 millioner kroner. Resten af besparelserne finder vi i administrationen, sagde Pernille Kruse (V), formand for udvalget Aktiv Hele Livet, dengang. 

Og senest er det altså skydebanen i Knabstrup Hallen, der alligevel ikke får de penge, som de var stillet i udsigt. 

- Det hed sig, at hallen skulle have knap fire millioner fordelt over to år. Første pose skulle frigives i januar i år, næste pose  i januar 2018, siger Martin Framer Frandsen, formand for Knabstrup Skytteforening, til TV ØST. 

- Men i februar blev vi slemt skuffede. 

Kommunen har nemlig lavet en udsættelse på de midler hallen skulle have haft i 2018. 


Nyhedsoverblik