Sort, gakket, sommerteater i Holbæk

Sommervejret bliver forhåbentligt lidt varmere til august, når Holbæk Teater blænder op for årets teatersatning under åben himmel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Man kommer ikke til at sidde og lumre i en mørk teatersal, hvis man løser billet til Holbæk Teaters sommerforestilling. Den opføres nemlig, traditionen tro, under åben himmel i Holbæk Museums smukke gård. 

Det er den franske forfatter Jules Vernes udødelige 'Jorden rundt på 80 dage' fra 1873, der er grundlaget for en "sort" teaterbearbejdning - foretaget af skuespilleren Flemming Jensen.  

Historien er, som den altid har været; Levemanden Phileas Fogg rejser sammen med sin finurlige tjener Passepartout verden rundt for at vinde et væddemål, men Flemming Jensen og instruktøren Per Pallesen har benyttet lejligheden til at muntre sig i humorens "sorte" afdeling. 

- Det er helt sort, men Flemming Jensen er jo også helt "sort". Det er Monthy Pythonsk, siger Per Pallesen. 

Stykkets fire professionelle skuespillere bliver hjulpet igennem den hæsblæsende, skøre, vilde og utrolige forestilling af lokale amatørskuespillere og studerende fra det lokale Drama College. Og alle får uhyre travlt. I løbet af forestillingen skiftes der mellem 60 forskellige karakterer.

- Det er det vildeste kostumeparty, vi har lavet, siger den ene af Holbæk Teaters to direktører, Brian Kristensen, og smutter i en stor tung kængurodragt. 

Se mere om forestillingen på teatrets hjemmeside.


Nyhedsoverblik