Sorø vil give bedre tilbud til børn i specialklasse – men forældrene siger nej

Forældre protesterer mod plan om et specialiseret tilbud til børn på specialafdeling på Holbergskolen i Dianalund. De vil ikke have børnene flyttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Nej tak.

Sådan lyder det fra Henrik Veggerby Laustsen i Dianalund til Sorøs Kommunes planer om at lukke Supercentret på Holbergskolen i Dianalund. Et center, hvor ni børn med forskellige problemer går på et skole- og behandlingstilbud.

Henrik Veggerby Laustsens søn Peter er et af de ni børn på centret, og sammen med andre forældre protesterer han nu mod de planer, kommunen lagde frem før årsskiftet.

quote Jeg tænker, at politikkerne tager fejl. Hvis forældrene mener, at deres børn trives, så må der være et eller andet om det

Henrik Veggerby Laustsen, far til søn, der går på den lukningstruede afdeling på Holbergskolen

- Jeg kan ikke se, at Peter kunne komme et bedre sted hen, end han er i dag, siger faderen. Jeg synes, at lukningen er tåbelig. Jeg kan slet ikke se nogen mening med, at de siger, at de ikke kan håndtere vores børn på Supercentret.

Ingen spareøvelse

Det specielle ved denne sag er, at det ikke er en spareøvelse, der får kommunen til at foreslå lukningen.

I stedet er det et ønske om at give børnene et bedre behandlingstilbud, der ligger bag. Børnene på Supercenteret har vidt forskellige behov. De vil derfor være bedre tjent med at være tilknyttet mere specialiserede behandlingstilbud, lyder forklaringen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Veggerby Laustsens søn, Peter, var med, da der blev demonstreret for at bevare specialafdelingen på Holbergskolen.
Henrik Veggerby Laustsens søn, Peter, var med, da der blev demonstreret for at bevare specialafdelingen på Holbergskolen. Foto: Line Strand - TV ØST

- Børn med de udfordringer skal have et specifikt behandlingstilbud, siger Lars Damgaard (DF) formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

- Og det kan vi ikke klare i Sorø Kommune. Det har man tidligere haft en idé om, at man kunne, men det kan vi ikke, tilføjer han.

Skoleoplaver
Læs også
Nyt inklusionsforsøg inspirerer Sorø og Slagelse Kommune
Skoleoplaver
Læs også
Nyt inklusionsforsøg inspirerer Sorø og Slagelse Kommune

Men det synes forældrene er helt forkert.

- Jeg tænker, at politikkerne tager fejl. Hvis forældrene mener, at deres børn trives, så må der være et eller andet om det, siger Henrik Veggerby Laustsen.

quote Min søn bliver rigtig, rigtig ked af det, hvis de lukker afdelingen.

Henrik Veggerby Laustsen, far til søn, der går på den lukningstruede afdeling på Holbergskolen

Ansatte forstår ikke kritikken

De ansatte på skolen forstår heller ikke planerne og kritikken af deres indsats. Supercentret har eksisteret i 10 år, og de ansatte mener, at kommunen er ved at lukke et velfungerende behandlingssted.

- Når der kun er fremdrift, kan jeg ikke se, at vi ikke gør det godt nok. Vi ser en positiv udvikling hos børnene, og det er blandt dem alle sammen, siger Dorthe Hansen, socialpædagog på supercentret på Holbergskolen.

Læs også
Kritik af inklusion i Kalundborg: - Det er så hårdt at se, at elever føler sig ekskluderede
Læs også
Kritik af inklusion i Kalundborg: - Det er så hårdt at se, at elever føler sig ekskluderede

Der er et flertal bag lukningsplanerne i byrådet. Socialdemokratiet forsøger dog at forhale beslutningen ved at foreslå, at der skal findes bud på alternative løsninger inden for kommunegrænsen.

Men alt tyder på at specialafdelingen nedlægges. Et flertal bestående af De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti står bag forslaget, mens De Radikale og Enhedslisten ved behandlingen af forslaget i Børne- og Undervisningsudvalget støttede socialdemokraternes forslag om at finde alternativer.

Sagen skal behandles af økonomiudvalget på onsdag, og torsdag 28. februar kommer det i byrådet.

Henrik Veggerby Laustsen håber dog til det sidste, at nogen vil ændre holdning.

- Min søn bliver rigtig, rigtig ked af det, hvis de lukker afdelingen, siger han.


Nyhedsoverblik