Sommertrafik på Storebæltsbroen sætter rekord

Der blev slået rekord på Storebæltsbroen lørdag ved middagstid. Aldrig før har så mange krydset broen på en enkelt time en sommerdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alle betalings anlæg blev taget i brug, da der lørdag den 16. juli blev sat timerekord. Her krydsede 4978 biler Storebæltsbroen mellem klokken 11 og 12. Det er der højeste antal på en enkelt time på en sommerdag nogensinde.

Lørdag var generelt en travl dag. Allerede timen efter tog 4.977 bilister turen gennem betalingsanlægget. Dermed var der hele to tider, der slog den forrige rekord var sommeren før. Her krydsede 4.937 biler broen – altså 41 færre end den nye rekord.

Vækst i trafikken

Årsagen til de mange biler er, ifølge driftsassistent på betalingsanlægget Christian Hein, at lørdag var en af årets travleste rejsedage, men også en stigning i trafikken spiller en stor rolle.

- Vi tror årsagen er, at vi generelt over de sidste par år har set, at trafikken er vækstet med cirka 4,5 procent hvert år. Sidste år havde vi en rekord, og med en årlig trafikvækst på 4,5 procent, så er det naturligt, at vi opnår en rekordstor rejsedag, siger Christian Hein.

Fordelt på hele året indtager de to travle timer 7. og 8. pladsen for flest antal køretøjer per time på Storebæltsbroen. De seks højeste timerekorder er anden juledag 2011-2015. På førstepladsen ligger 26. december 2011 med hele 5.267 køretøjer på en time. 


Nyhedsoverblik