Sommerhusudlejer vil have flere udlejningshuse i ét område

Dancenter Vestsjælland mangler udlejningshuse og beder nu private sommerhusejere om hjælp. Og en af udlejerne glæder sig over initiativet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Peter Christensen er i færd med at renovere sit sommerhus ved Reersø Nordstrand, så det kan blive mere indbydende for de kommende gæster til sommer. 

-Jeg vil gerne have flere gæster til at leje huset. Jo flere gæster, jo mere får jeg ud af det, og så er der også flere penge til forbedringer af huset, siger Peter Christensen, som har haft sommerhuset siden 2008. 

Peter Christensen er en af de sommerhusudlejere, som Dancenter Vestsjælland gerne vil have flere af.

Der er nemlig så stor efterspørgsel på sommerhuse på Reersø, Bjerge Strand og andre områder i Vestsjælland, at de ikke kan følge med.

- Vi kan allerede se nu, at vi mangler rigtig mange huse. Det undrer mig, at der er så få, der lejer huse ud på Vestsjælland, for de mangler. Det bidrager til væksten i samfundet, at huse bliver lejet ud, siger Christian Hede, som er afdelingsleder i Dancenter Vestsjælland i Gørlev. 

quote Det er en god idé.  For jo flere udlejningshuse, der ligger i samme område, jo mere tiltaler det kunderne

Peter Christensen, sommerhusudlejer

Løb tør for udlejningshuse i højsæson

Selvom Dancenter Vestjælland har 96 udlejningshuse, løb de tør for huse i højsæsonen sidste år. Derfor måtte de henvise turisterne til andre områder.

Situationen ser nu ud til at gentage sig i uge 29, 30 og 31, for udlejningsfirmaet har allerede ti procent flere bookinger end i 2016.

Derfor appellerer de til, at flere private sommerhusejere lejer deres huse ud i højsæsonen ligesom Peter Christensen. Den erfarne udlejer hilser initiativet velkommen. 

- Det er en god idé.  For jo flere udlejningshuse, der ligger i samme område, jo mere tiltaler det kunderne, end hvis der kun ligger ét for sig selv, siger Peter Christensen. 

Peter Christensen har fået bookinger fra de første gæster. De skal låne sommerhuset i to uger i juli, men han håber, at flere turister vil være interesserede i at leje det.

Desuden tror Dancenter Vestsjælland på, at det er muligt at udleje yderligere 40 sommerhuse, hvis ejerne melder sig.


Nyhedsoverblik