Årets jazzfestival på Femø var Sommer i Tyrol

Sommer i Tyrol rykkede fredag eftermiddag til Femø. Klokken 13.00 lød startskuddet til den årlige Street Parade på havnen, da Jazzkompagniet førte an.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forbipasserende kunne næsten foranlediges til at tro, at en genindspilning af den danske klassiker Sommer i Tyrol var under opsejling på øen Femø.

Det var dog ikke helt tilfældet. I stedet var der tale om Femø Jazz Festival, hvor Street Paraden fredag eftermiddag løb af stablen. Festivalen har varet hele ugen fra den 31. juli og slutter i morgen den 5. august.

quote Min mobil gløder med opkald fra folk, der aldrig har været på Femø, men som vil på festival

Jørgen Vad, formand for Foreningen Femø Jazz

Årets tema var tyrol, og det vrimlede derfor med tyrolerhatte, lederhosen og afslørende kjoler med forklæder, da det tørstige optog via diverse udskænkningssteder bevægede sig mod jazzpladsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Laura Bisted Jacobsen

Formand: - Jeg kan se, at der er flere gæster end sidste år

På pladsen tog det svenske jazzband Spicy Advice Ragtime Band imod det feststemte optog. Her kunne gæster og musikere finde lidt skygge i de grønne omgivelser og få fyldt væskedepoterne med skummende fadøl.

- Vi ved af gode grunde ikke, hvordan billetsalget ender. Men jeg kan jo se, at der er flere gæster end sidste år. Og min mobil gløder med opkald fra folk, der aldrig har været på Femø, men som vil på festival. Det har jeg aldrig oplevet før, siger Jørgen Vad, der er formand for Foreningen Femø Jazz.    

​Artiklen fortsætter under billedet.

 
 

Gæsternes gennemførte kostumer blev vist frem på bedste vis i det solrige vejr, som var noget bedre end sidste år. Dér silede regnen ned, og den traditionsrige parade blev udsat i en hel time, fordi blæserne var i fare for at drukne.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Laura Bisted Jacobsen

Det er 49. gang, at Femø lægger græs til øens egen jazzfestival, der for mange af de trofaste gæster er ensbetydende med faste traditioner.

Læs også
Så er der Jazz på Femø
Læs også
Så er der Jazz på Femø

Nyhedsoverblik