Socialtilsyn Øst får flest klager i landet

Socialtilsyn Øst er det tilsyn i landet, der får flest klager. Kritikken skyldes den måde, de udfører tilsyn og for at have et dårligt arbejdsmiljø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Socialtilsyn Øst er i modvind. For det er det tilsyn i landet, som får flest klager. 

Det skriver DR P4 Sjælland. 

Kritikken kommer som følge af den måde, de udfører tilsyn på og for at have et dårligt arbejdsmiljø. Ankestyrelsen har alene i år behandlet 32 klagesager over Socialtilsyn Øst om afgørelser vedrørende opholdssteder og plejefamilier. Det er langt mere, end de fire andre tilsyn i landet har oplevet. Omkring halvdelen af sagerne har de fået underkendt. 

Opfordrer til at klage

Det er dog ikke kun i år, at Socialtilsyn Øst har fået mange klager. Sidste år fik de også langt flere klager end de andre socialtilsyn i Danmark. 

Til kritikken siger Henriette Lindberg, leder af Socialtilsyn Øst, at det skyldes, at de opfordrer tilbuddene til at klage.  

- Vi er meget aktive i at bede tilbuddene om at klage. Ankestyrelsen ser på, om vi træffer de rigtige afgørelser, og det er vores måde at se, om vi gør det rigtigt, siger hun til DR P4 Sjælland.

Henriette Lindberg tilføjer, at et høje antal underkendte sager hænger sammen med, at de også har flere klager end de andre tilsyn.


Nyhedsoverblik