Socialt samlingssted eller erhvervshavn i Næstved? Stor analyse stemt ned

Helge Adam Møller (Kons.) vil gerne have analyseret, om der også skal være erhvervshavn i Næstved i fremtiden. Men han blev stemt ned i byrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med kun fire stemmer for en anlyse af havnens fremtid i Næstved, blev et forslag fra De Konservative stemt ned i byrådet tirsdag aften.

Helge Adam Møller (Kons.) og resten af den konservative byrådsgruppe havde stillet et forslag om, hvorvidt erhvervshavnen i Næstved har en fremtid, eller om den bør nedlægges og give plads til en ny udvikling i havneområdet.

quote For mig er det ikke enten eller. Man kan godt have erhvervshavn og en spændende udvikling

Karsten Nonbo (Venstre), byrådsmedlem, Næstved

Men det var er flertal i byrådet imod.

- For mig er det ikke enten eller, sagde Karsten Nonbo (Venstre) på mødet og uddybede:

- Man kan godt have erhvervshavn og en spændende udvikling.

Er der belæg for erhvervshavn i Næstved?

Forslaget fra Helge Adam Møller kommer blandt andet på baggrund af, at Vordingborg er ved at udbygge sin erhvervshavn. Det har gjort den konservative politiker i tvivl om, om der så fortsat vil være belæg for erhvervshavn i Næstved.

Næstved Havn
Læs også
Helge Adam: Er der plads til to store havne på Sydsjælland?
Næstved Havn
Læs også
Helge Adam: Er der plads til to store havne på Sydsjælland?

- Vi (Kons.) ønsker en masterplan, som sætter retning og mål for udviklingen for inderhavnen, for Maglemølle og for arealerne langs kanaler og fjord og helt ud til Karrebæksminde. Hvordan skal det udvikles de næste 25 år?

Kunderne vil ikke flytte til Vordingborg

Per Sørensen (Soc.dem.) er formand for bestyrelsen for Næstved havn, og han mener en 25-årig fremtidsplan er med til at skabe usikkerhed for havnens kunder.

- To gange om året mødes havnens folk med kunderne, som er store virksomheder, og de siger, at Næstved havn ligger perfekt for dem. De fortæller, at de ikke har noget ønske om at flytte til Stigsnæs eller Vordingborg sagde det socialdemokratiske byrådsmedlem.

quote Det er da langt mere spændende at se et skib, der læsser og losser. Det kan man ikke se i mange havne i Danmark.

Thomas Palmskov (DF), byrådsmedlem, Næstved

Dansk Folkeparti stemte også imod forslaget.

Thomas Palmskov (DF) mener ikke, havnen i Næstved har en fremtid uden at være erhvervshavn:

- Jeg synes i sig selv, at det, at vi har en erhvervshavn er attraktiv. Det er da langt mere spændende at se et skib, der læsser og losser. Det kan man ikke se i mange havne i Danmark, sagde Thomas Palmskov (DF).

Flere af politikerne roste De Konservaive for at rejse debatten om havnens fremtid, men mener ikke en analyse af, om der skal være erhvervshavn eller ej, er den rigtige analyse at bede om.

- Når nogen efterspørger vores erhvervshavn i Næstved, mener jeg ikke, vi skal nedlægge den, sagde Karsten Nonbo (Venstre).

Kun fire stemte for

Det var kun De Konservative selv og De Radikale, der endte med at stemme for at bruge 5-700.000 kr. på en analyse af, om der skal være erhvervshavn i Næsved i fremtiden eller ej.

Dermed stemte fire for, og resten af de fremmødte byrådsmedlemmer stemte imod. 

Havnen i Vordingbprg
Læs også
Vordingborg Kommune stiller rekordstor lånegaranti til havn
Havnen i Vordingbprg
Læs også
Vordingborg Kommune stiller rekordstor lånegaranti til havn

- Jeg kan ikke stemme for det, du (Helge Adam Møller, red.) har lavet her. Men vi kunne undersøge, hvad vi kan få at vide gratis fra havnen og dens bestyrelse, og når vi så ved det, hvad gør vi så, sagde Karsten Nonbo (Venstre)

Ved afstemningen gjorde borgmester, Carsten Rasmussen (Soc.dem.) det også klart, at han, og resten af partiets byrådsgruppe, mener, der fortsat skal være erhvervshavn i Næstved.


Nyhedsoverblik