Snevejret stilner af: Selv om det bliver mildere, er det stadig mere vinter end forår

Det voldsomme vejr er ved at stilne af, lyder det fra DMI. Men selvom kalenderen siger forår, skal man ikke sætte næsen op efter varmere dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Foråret er startet temmelig vinteragtigt.

Sådan lyder det fra Klaus Larsen, vagthavende ved DMI. Og det er der vist ikke nogen i det sydlige Sjælland og Lolland-Falster, der kan være uenige i.

For siden tirsdag er der faldet utrolige mængder sne. Og dét kombineret med blæst har fået DMI til at varsle voldsomt vejr på grund af snefygning.

quote Det bliver et par dage med stort set tørvejr, indtil vi kommer til mandag

Klaus Larsen, vagthavende ved DMI

Men nu varsler DMI ikke længere om snefygning, og det ser heller ikke ud til, at varslet vil dukke op igen lige foreløbig.

- Det fyger jo nok stadigvæk, men vi skal op over de 10 meter i sekundet, før det er varselskriterie. Vi ligger jo nok på de fem til otte meter i sekundet de fleste steder, men derfor kan det sagtens fyge alligevel, siger Klaus Larsen.

Tørvejr på vej

Klaus Larsen oplyser, at borgerne på Sydsjælland og Lolland-Falster kan se frem til tørvejr.

- Det bliver et par dage med stort set tørvejr, indtil vi kommer til mandag. Når vi kommer til mandag, kommer der et nedbørsområde op, som starter som sne og slud, siger han.

Bygerne er dog ikke ligeså voldsomme, som dem man har kunnet opleve de seneste par dage, og som har givet op til en halv meter sne flere steder.

50 centimeter sne i Vordingborg.
50 centimeter sne i Vordingborg. Foto: Mette Lindblad

- Der kommer da nogle enkelte snebyger. Det er hovedsageligt i dag og i morgen. Men generelt kommer der ikke det helt store - under en centimeter, men der kan nogle steder – især langs kysterne – komme nogle byger, der kan give lidt mere, siger Klaus Larsen.

180228_vordingborg_station_miri_fra_cng32.jpg
Læs også
Snevejret driller: Togaflysninger fortsætter på fjerdedagen
180228_vordingborg_station_miri_fra_cng32.jpg
Læs også
Snevejret driller: Togaflysninger fortsætter på fjerdedagen

Hvad med foråret?

- Det er ved at blive lidt mildere kan man sige, siger Klaus Larsen.

- Men selv om det bliver mildere, er det stadig mere vinter end forår.

DMI’s månedsprognose viser nemlig, at foråret ikke viser sig i marts måned. I hvert fald ikke, hvis man kigger på temperaturerne.

quote Men selv om det bliver mildere, er det stadig mere vinter end forår

Klaus Larsen, vagthavende ved DMI

- Det bliver fortsat koldt resten af måneden med temperaturer omkring frysepunkt. I slutningen af måneden omkring fem til seks grader. Så stadig et spædt forår, som man kan begynde at skimte i slutningen af måneden, siger Klaus Larsen.

Politiet holder fast i assistancekøretøjer

Men selv om der ikke falder yderligere store mængde sne, så ligger der flere steder et tykt snetæppe. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi melder, at Vordingborgområdet og Møn er hårdt ramt af sne. Det samme gælder Nordfalster og dele af Lolland, men her skulle de store veje være ryddet.

Sneen kombineret med kulde har dog givet flere glatføreuheld - særligt på Sydmotorvejen. Der har dog ikke været nogle alvorlige uheld, oplyser de. 

Selv om vejret er stilnet lidt af, så har politiet besluttet, at de stadig gør brug af assistancekøretøjerne fra Beredskabsstyrelsen og Forsvaret, som skal assisterer ved ambulancekørsel.


Nyhedsoverblik