Snevejret driller: Togaflysninger fortsætter på fjerdedagen

Foto: TV ØST

For fjerde dag i træk kører DSB med færre tog på sydbanen. Det sker på grund af DMI’s varsel om snefygning.

Siden tirsdag har DSB kørt med færre tog mellem Nykøbing F og Næstved. Og aflysningerne fortsætter fredag frem til midnat.

Det fortæller Tony Bispeskov, DSB's informationschef.

- Det er på baggrund af Banedanmark, der ejer skinnerne, som efter en dialog med DMI har vurderet, at på grund af den snefygning, der er i området, så kan de ikke kører på skinnerne i området. Så ved at køre færre tog, kan vi køre mere præcist og dermed også få et bedre produkt. Hvorimod kører vi alle tog, er der større risiko for forsinkelser, siger han.

Læs også Ambulancer kæmper med at komme frem i sneen

Sneen kom ikke bag på os

Selv om de aflyste togafgange har været for at undgå forsinkelser, så oplyser Tony Bispeskov, at trafikken har kørt rimeligt – men der har været længere rejsetid.

Samtidig fortæller han, at der ikke er noget usædvanligt ved den situation, som pendlere fra Sydsjælland og Lolland-Falster oplever i disse snevejrsdage.

- Det, der er sagens kerne, er, at vi hellere vil gøre noget på forhånd frem for at få skudt i skoene, at sneen kom bag på os. Og den kom ingenlunde bag på os, siger Tony Bispeskov.

- Vi kan aldrig undgå, at der er udfordringer. Selv om togene faktisk er dem, der klarer sig bedst i det her vejr end andre trafikformer.

Ny prognose senere i dag

Læs også Ambulancer har fået hjælp i nat til at komme gennem snemasserne

Informationschefen fortæller, at de senere i dag skal have et møde med Banedanmark, hvor de skal vurdere, hvordan togene skal køre efter midnat.

- Den prognose, vi har nu, gælder til midnat. Så efter mødet i dag, finder vi ud af, om der fortsat skal kører færre tog, siger Tony Bispeskov.

Skal du til eller fra Hamborg, kører togene også med ændrede tider. De kører kun mellem Nykøbing F og Hamborg. Så kommer du fra København, skal du skifte i Nykøbing Falster til Hamborg-toget, som ifølge DSB ventes at blive omkring en time forsinket.

Kommer du fra Hamborg, så skal du skifte i Nykøbing Falster og hoppe på et regionaltog videre mod København.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App