Sneplov kørte galt: Måtte vente fem timer på hjælp

01:00

Der måtte intet mindre end tre biler til at for trække Knud Pedersens sneplov fri, da den røg i grøften mellem Præstø og Mern. Video: TV ØST

Sneplovene bliver kaldt ud for at holde vejene sikre for os alle. Men nogle gange må selv sneplove se sig slået af det barske vejr.

Store snemasser og hård snefygning præger lige nu Sydsjælland, Lolland og Falster. Både skoler og institutioner flere steder har måttet holde lukket, ligesom tog- og busdrift har været stærkt begrænset.

Selv dem, der skulle hjælpe os andre på vejene, måtte se sig slået af det glatte føre. Tirsdag gik det nemlig galt for Knud Pedersen. Han arbejder som chauffør for Sallerup Vognmandsforretning og var i fuld gang med sin sneplov – lige indtil den selv røg en tur i rabatten på Mønvej mellem Næstved og Mern.

- Sneen var bare ud i ét – og lige pludselig kunne jeg mærke, at den (ploven, red.) var kommer helt over til siden. Så tænkte jeg ”Nu stopper vi altså”. Jeg kørte jo faktisk ikke, fortæller han til TV ØST.

Læs også Sådan kører du sikkert i snevejret

Sneplove gør det glattere

Ulykken skete tidlig tirsdag, men der skulle gå mange timer, før Knud Pedersen kunne kommere videre. Det er nemlig ingen smal sag at hive en sneplov op af rabatten, og derfor måtte der tre biler til for at trække vognen op.

Ironisk nok er sneplovene selv med til at skabe det glatte føre, fortæller autoredder Anders Jalkiewicz fra Redning Danmark, som var på pletten for at trække ploven væk.

Chauffør Knud Pedersen håber mest af alt på tøvejr, efter hans sneplov røg en tur i rabatten. Foto: TV ØST

- De kører jo med sneplovene, og jo mere de kører, jo mere glat bliver der i bunden – og så glider de af sporet, forklarer han.

Chaufføren Knud Pedersen håber mest af alt på, at det hårde vejr får en ende snart.

- Det har været meget ekstremt de sidste to dage, så vi håber på at det bliver tøvejr, siger han til TV ØST.

Læs også Hæren indsætter specialkøretøj på Lolland og Falster

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App