Snart får Sjælland sit højeste punkt - kæmpe udsigtstårn fejres med rejsegilde

I dag blev Dannebrog hejst, da Camp Adventure holdt rejsegilde med taler, prominente gæster og to borgmestre. Skelettet af tårnet står færdigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opførelsen af et 45 meter højt udsigtstårn i Danmark tager form.

Så nu kan gæsterne snart nyde udsigten over trætoppene ved Gisselfeld Kloster i Haslev.

quote Jeg tror egentlig, vi undervurderer, hvad det her kommer til at betyde, både for Faxe kommune og hele Sydøstsjælland

Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune

I dag holdes der rejsegilde i Camp Adventure klatrepark, hvor det fejres, at konstruktionen af tårnet står færdigt.

- Rejsegilde er en tradition ved byggeri, når man har lavet en hovedstruktur. Det betyder ikke, at bygningen er færdig. Men vi er oppe på de 45 meter, som tårnet skal være. Det betyder, at ridset omkring tårnet, er færdigt, siger Kasper Larsen, der er forretningsudvikler hos Camp Adventure.

Artiklen fortsætter under billedet...

Tårnet bliver 45 meter højt og den snegleformede rampe bliver i alt 800 meter.
Tårnet bliver 45 meter højt og den snegleformede rampe bliver i alt 800 meter. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

I dag var flaget hejst, og kransen sat i toppen.Gæsterne var inviteret til traditionelt rejsegilde med kage, pølser, øl og sodavand.

quote Hele designet, arkitekturen og den måde, det skal bygges på, er ikke noget, der er prøvet før. Så det har været en stor udfodring for alle dem, der er involveret i projektet

Kasper Larsen, forretningsudvikler hos Camp Adventure

Blandt de fremmødte er Efekt Arkitekter Aps og entreprenøren, som er Levi Jensen fra Herfølge. En stor del af arbejdet udføres af smedefirmaet Stål og Design fra Næstved, hvor direktøren hedder Bo Rasmussen og byggeformanden på pladsen er Christian Simonsgaard.

- Vi var 69 gæster i alt, og det var en blanding af Camp Adventure-folk, håndværkere, entreprenører, arkitekter, leverandører. Folk der allesammen har en andel i byggeriet, siger forretningsudvikler Kasper Larsen.

Artiklen fortsætter under billederne...

Alle der har en andel i byggeriet deltog ved dagens rejsegilde. 
Alle der har en andel i byggeriet deltog ved dagens rejsegilde.  Foto: Sille Roulund
Blandt dagens gæster var Camp Adventure-folk, håndværkere, entreprenører, arkitekter, leverandører gæstede dagens rejsegilde. 
Blandt dagens gæster var Camp Adventure-folk, håndværkere, entreprenører, arkitekter, leverandører gæstede dagens rejsegilde.  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Borgmestre og Gisselfeld-direktør var blandt de fremmødte

Ambitionen er, at udsigtstårnet skal være et æstetisk, smukt bygningsværk og en unik naturoplevelse, hvor man går helt tæt på træernes kroner. Faktisk er tårnet bygget rundt om en gruppe træer, hvilket har besværliggjort arbejdet.

- Det er et projekt, som der bliver lagt mange kræfter i. Det er helt unikt for Camp Adventure. Hele designet, arkitekturen og den måde, det skal bygges på, er ikke noget, der er prøvet før. Så det har været en stor udfodring for alle dem, der er involveret i projektet. Der er intet standard over det, siger  Kasper Larsen fra Camp Adventure.

quote Jeg har hørt historier om, at nogle er kommet, inden det overhovedet er åbnet og planlagt deres rejse efter at komme op i det her tårn

Martin HH Bender, direktør/CEO for VisitSjælland

Tårnet bliver 45 meter højt og den snegleformede rampe bliver i alt 800 meter. Der vil være 12 lag cirkler på det færdige tårn. Tårnet bygges i stål og træ, og træet kommer fra Gisselfeld Klosters egne skove.

Blandt de fremmødte er også Faxes borgmester, Ole Vive (V) og Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S).

- Jeg tror egentlig, vi undervurderer, hvad det her kommer til at betyde, både for Faxe Kommune og hele Sydøstsjælland. Jeg er overbevist om, at virksomheder og tilflyttere vil flytte til et område, hvor de har en fornemmelse af, at der sker noget, siger borgmester Ole Vive.

Udsigtstårn ved Camp Adventure
Læs også
Sidste etape af udsigtstårn er i gang – skal du med op i trætoppene?
Udsigtstårn ved Camp Adventure
Læs også
Sidste etape af udsigtstårn er i gang – skal du med op i trætoppene?

Også overdirektør på Gisselfeld, Helene Danneskiold-Samsøe, og VisitSjællands direktør var troppet op til rejsegilde torsdag formiddag.

- Der er rigtig stor interesse for det her tårn - ikke bare fra verdenspressen og den nationale presse, men også fra helt almindelige turister, som har læst og hørt om det. Jeg har hørt historier om, at nogle er kommet, inden det overhovedet er åbnet og planlagt deres rejse efter at komme op i det her tårn, siger Martin HH Bender, der er direktør/CEO for VisitSjælland.

Artiklen fortsætter under billedet.

Blandt de fremmødte til dagens rejsegilde er blandt andet borgmester Ole Vive (V) og Gisselfelds Helene Danneskiold-Samsøe.
Blandt de fremmødte til dagens rejsegilde er blandt andet borgmester Ole Vive (V) og Gisselfelds Helene Danneskiold-Samsøe. Foto: Sille Roulund

Forventes at åbne til februar

Det er arkitektvirksomheden Effekt, der har slået stregerne til det 45 meter høje udsigtstårn med tilhørende 600 meter boardwalk - eller gangbro om man vil.

Gangbroen giver de besøgende mulighed for at slentre gennem skoven flere meter over jorden. Den ene del af gangbroen går igennem den gamle del af Gisselfeld Kloster Skov, mens den anden del af gangbroen og tårnet er placeret i den nye del.

Camp Adventure Klatrepark skriver på sin hjemmeside, at de forventer at åbne tårnet til februar 2019.

- Vi kan ikke love noget, men vi håber, det åbner i det nye år. Vi er meget afhængige af, hvordan vejret arter sig. Lige nu regner det for eksempel, og det er ikke godt, når der skal svejses. Det går otte svejsere rundt derude lige nu, som ikke kan arbejde. Så det er svært for os at garantere, hvornår det åbner, men vi håber på, det kan blive midten i februar, siger Kasper Larsen fra Camp Adventure.

Camp Adventure
Læs også
Om kort tid får Sjælland et nyt højeste punkt - tør du tage turen helt op?
Camp Adventure
Læs også
Om kort tid får Sjælland et nyt højeste punkt - tør du tage turen helt op?

Til den tid vil gæsterne få mulighed for at bestige den 600 meter høje rampe op til toppen. På en dag med klart vejr og god sigtbarhed vil det være muligt at kunne se 25 kilometer ud over Sjælland. Prisen for en tur i det færdige tårn vil være 125 kr. for to timer.

Klatreparken ligger ved Haslev på det sydlige Sjælland, og når udsigtstårnet står færdigt, vil det være det højest tilgængelige punkt på øen med 135 meter over havets overflade.

Når tårnet står færdigt, vil det være 45 meter højt.
Når tårnet står færdigt, vil det være 45 meter højt. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

International bevågenhed

Udsigtstårnet er det første af sin slags i Skandinavien, og lokalt er der stor interesse for den nye attraktion i Camp Adventure, da mange private borgere ringer og skriver.

Projektet har været omkring 4,5 år undervejs. Og det er ikke alle, der har været lige begejstret for planerne.

Men for de begejstrede er der blandt andet arrangeret oplæg om det kommende tårn for nysgerrige gæster.

Interessen strækker sig til langt ud over over Danmarks grænser. Store medier som amerikanske Time Magazine, tyske Der Spiegel og franske Le Figaro har skrevet om udsigtstårnet.

TV ØST har flere gange fortalt om tårnet. Se en video om byggeriet her:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik