Det vi har sammen

Småøer har fået eget postnummer

00:20

Askø-Lilleø har fået eget postnummer. Tidligere på året fik Femø sit eget postnummer, så kom turen til Orø i går og nu er turen kommet til Askø-Lilleø. Fremover skal breve og pakker til øboerne forsynes med '4942 Askø' i stedet for '4930 Maribo'. Video: TV ØST

Men man er selv ansvarlig for at sikre, at postnummeret er rettet til hos for eksempel el-selskab og tandlæge. Arkivfoto. Foto: TV ØST

1 af 2

Tidligere på året fik Femø eget postnummer, og i går var det Orø. Nu er turen kommet til Askø-Lilleø.

Efter flere års kamp fik Orø i går sit eget postnummer. Tidligere på året var det Femø, som omsider kunne glæde sig over eget postnummer, og nu er turen kommet til to lollandske småøer.

Askø-Lilleø fik nemlig den 1. maj eget postnummer. Det vil sige, at breve og pakker til øboerne fremover skal forsynes med ’4942 Askø’ i stedet for ’4930 Maribo’.

Det oplyser Lolland Kommune.

Askø-Lilleø er blandt de 23 mindre danske øer, som i forbindelse med seneste postforlig fik mulighed for at få et selvstændigt postnummer. Den mulighed har Askø-Lilleø benyttet sig af, efter en beboerafstemning viste opbakning til at få eget postnummer.

Får automatisk tilsendt nyt sundhedskort

Af hensyn til postomdelingen er det vigtigt, at beboerne på Askø-Lilleø tager fat i afsendere, de plejer at få post fra, og beder dem bruge det nye, rigtige postnummer. 

Læs også Flere års kamp er slut: Fra i dag får Orø sit eget postnummer

Og bare rolig. CPR-registret opdateres med det nye postnummer, og derfor vil borgerne på Askø-Lilleø automatisk få tilsendt et nyt sundhedskort i løbet af den kommende tid.

Men man er selv ansvarlig for at sikre, at postnummeret er rettet til hos for eksempel el-selskab og tandlæge.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App