Slut med snyd: Flere håndværkere kan byde ind på opgaver i Odsherred

Odsherred Kommune har længe fået udført håndværkeropgaver af de samme 15 firmaer. Nu skal en ny model sikre, at flere håndværkere kan byde ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er glade for den her aftale, siger Morten Jensen fra Asnæs Maskinsnedkeri.

Han er formand for Odsherred Erhvervsforums håndværkerudvalg og er godt tilfreds med den model for udbud af håndværkerydelser, han har været med til at lave sammen med Odsherred Kommune.

I syv år har Odsherred Kommune benyttet sig af en såkaldt rammeaftale, der betød, at kommunen brugte de samme 15 firmaer til håndværkerydelser under et vist beløb.

quote Den betyder sådan set, at alle, der ønsker at arbejde for kommunen, kan byde ind på en given opgave

Morten Jensen, Formand for Odsherred Erhvervsforums håndværkerudvalg

Men i august kom det frem, at kommunen havde fundet frem til, at nogle af firmaerne havde overfaktureret kommunen, og så blev rammeaftalen opsagt.

Nu har kommunen så en ny model klar.

- Den betyder sådan set, at alle, der ønsker at arbejde for kommunen, kan byde ind på en given opgave, fortæller Morten Jensen.

Kritik af den gamle model

Lokale håndværksmestre har gennem årene kritiseret den rammeaftale, som Odsherred Kommune havde med de 15 firmaer.

Læs også
Overfakturering: Kommune opsiger aftale med 15 lokale firmaer
Læs også
Overfakturering: Kommune opsiger aftale med 15 lokale firmaer

Morten Jensen var en af kritikerne.

- Kommunen begrundede jo rammeaftalen med, at det skulle give besparelser, at man brugte de samme 15 firmaer hver gang. Men vi kunne ikke få dokumetation for, at kommunen rent faktisk også sparede noget ved det, siger han.

Nu er de lokale håndværkere blevet inddraget i udformningen af en ny model, som så skal diskuteres på et møde i Økonomiudvalget den 12. december.

Modellen indebærer, at alle interesserede håndværkerfirmaer registrerer sig digitalt i en udbudsportal, der hedder Comdia, og så er det bare en af disse, der bliver valgt til opgaven.

  • På opgaver op til 15.000 kr. kontakter den pågældende institution i kommunen en håndværker fra listen og beder om, at få arbejdet udført.
  • På opgaver på beløb mellem 15.000 og 300.000 kr. skal der indhentes overslag eller underhåndstilbud og ved opgaver fra 300.000 kr. og opefter gennemføres en traditionel licitation.
Mårtensson El
Læs også
El-firma: Sag om overfakturering rammer os alle
Mårtensson El
Læs også
El-firma: Sag om overfakturering rammer os alle

Flere lokale vil formentlig få opgaver

I den gamle rammeaftale var seks ud af de 15 firmaer lokale. Resten kom ifølge Morten Jensen fra Roskilde, Albertslund og andre steder.

- Jeg tror, det her vil give flere opgaver til lokale håndværkere. Men det finder vi ud af. Vi vil holde evalueringsmøder hvert halve år for at se på, hvem der byder ind på opgaverne, og hvordan det går, siger formanden for Odsherred Erhvervsforums håndværkerudvalg, Morten Jensen.

odsherred_kommune2.jpg
Læs også
Håndværker: Kommune nærmer sig social dumping
odsherred_kommune2.jpg
Læs også
Håndværker: Kommune nærmer sig social dumping

 


Nyhedsoverblik