Slagteriarbejdere i Ringsted strejker mod overenskomst

Slagteriarbejderne i Ringsted valgte fredag at nedlægge arbejdet i protest mod den nye overenskomst på det private arbejdsmarked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagteriarbejderne i Ringsted har fredag valgt at nedlægge arbejdet.

Det sker i protest mod den store overenskomst, der torsdag blev vedtaget af arbejderne. Overenskomsten gælder for 600.000 danskere.

Det skriver Sjællandske.

Samtidig strejker de ansatte på en række andre slagterier rundt i landet, ligesom kødkvægsslagtere og stilladsarbejdere ifølge Ritzau også har nedlagt arbeat vise deres utilfredshed.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer, siger Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

På grund af de tre helligdage i forbindelse med påsken var Danish Crown mellem to og tre dage bagud med slagtningen af grise allerede inden arbejdsnedlæggelserne. Derfor var kapaciteten øget på slagterierne frem mod sommerferien, men i stedet for at få indhentet det tabte vokser efterslæbet nu time for time.

Det er DI, der har forhandlet overenskomsten på vegne af Danish Crown og de øvrige danske slagterier. DI og NNF kunne ikke blive enige om en ny overenskomst ved de direkte forhandlinger, og derfor blev medarbejderne på slagterierne omfattet af Forligsmandens mæglingsskitse. 
 


Nyhedsoverblik