Slagteri afbryder samarbejde med kødgrossist efter mulig vildledning

Henrik Mortensen, produktions- og kvalitetschef ved Hvidebæk Slagteri. Foto: TV ØST

​Det vestsjællandske slagteri Hvidebæk Slagteri har ifølge Fødevarestyrelsen vildledt kunderne.

Hvidebæk Slagteri har valgt at afbryde sit samarbejde med den københavnske kødgrossist Genz Kød på baggrund af en sag om vildledning.

Det skriver Sjællandske.

I weekenden kunne TV ØST fortælle, at Fødevarestyrelsen ville politianmelde Hvidebæk Slagteri, fordi slagteriet ifølge Michael Rosenmark, leder af Fødevarekontrollens Rejsehold under Fødevarestyrelsen, vildledte kunderne ved at sælge på papiret særlige grise til den københavnsk kødgrossist.

Vi har ikke været tilstrækkeligt opmærksomme på alle detaljer i Genz' brochure

Henrik Mortensen, produktions- og kvalitetschef 

I en brochure fra kødgrossisten blev det blandt andet beskrevet, at grisene som smågrise har været en uge længere sammen med deres mor, ligesom de desuden skulle havde halm, der hvor de sov. Men det var ikke korrekt, oplyste lederen af Fødevarekontrollens Rejsehold.

Kort  transporttid til slagteriet

Hvidebæk Slagteris certificerings- og kvalitetschef Henrik Mortensen bekræfter i et skriftligt svar til avisen, at samarbejdet mellem det vestsjællandske slagteri og kødgrossisten i København er ophørt.

- Vi har ikke været tilstrækkeligt opmærksomme på alle detaljer i Genz' brochure (markedsføringsbrochure der fortæller om de gode forhold for Genz Grisene, red.), skriver han. 

Læs også Slagteri meldes til politiet for at vildlede kunderne

Henrik Mortensen understreger dog over for avisen, at grisene fra de pågældende landmænd er produceret under særligt favorable forhold. Det drejer sig blandt andet om en transporttid til slagteriet på under en time, ligesom at grisene kan benytte et udeareal.

Slagteri håber at komme til bunds i sagen

I weekenden udtalte Henrik Mortensen, produktions- og kvalitetschef, at man hos slagteriet håbede, politianmeldelsen kunne bringe klarhed over sagen.

- Vi har ikke noget at skjule, sagde Henrik Mortensen, produktions- og kvalitetschef ved Hvidebæk Slagteri, til TV ØST.

- Vi synes grundlæggende set, det er en god idé, fordi vi kan komme til bunds i det her og får belyst sagen bedst sagen. Så det bakker vi fuldt op om.

HVIDEBÆK SLAGTERI

  • Hvidebæk Slagteri blev grundlagt i 1990 af brødrene Henrik Fobian, Klaus Fobian Jensen og Jesper Fobian Jensen samt deres far, Frank Jensen.
  • Cirka 50 medarbejdere slagter i dag omkring 2.000 slagtesvin om ugen på slagteriet på Vestsjælland.

Kilde: Hvidebæk Slagteri

Har I vildledt kunderne?

- Det er noget, som Fødevarestyrelsen tager stilling til. Det er vi ikke i stand til at vurdere lige nu. Men vi har bedt Fødevarestyrelsen om at komme ud til et ekstra kontrolbesøg, så vi kan komme helt til bunds i det her i den kommende uge, svarede Henrik Mortensen.

Fødevarestyrelsens sagsbehandlere arbejder stadig på politianmeldelsen.

00:52

Hvidebæk Slagteri syd for Ubby bliver politianmeldt for at vildlede kunderne. Fødevarestyrelsen mener, slagteriet har mærket grise for at være noget helt særligt - selv om der var tale om almindelige slagtesvin. Foto: TV ØST

Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App