Slagelsepolitiker går mod partilinjen: - Det må stå for Villums egen regning

Klimaforandringer har mere tilfælles med religion end videnskab, lyder det fra Villum Christensen (LA). Men det er ikke partiets linje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klimaforandringer er et spørgsmål om tro, og tro hører til i kirken, lød det i weekenden fra Dansk Folkepartis klimaordfører.

Det fik Liberal Alliances klimaordfører, Carsten Bach, til at konstatere, at der var brug for tiltag, som kunne nedbringe Danmarks CO2-udledning.

quote Hvad Villum skriver på Facebook, det må stå for Villums egen regning

Christina Egelund (LA), politisk ordfører

Men Slagelse-politikeren Villum Christensen (LA) er ikke helt enig med sine partifæller på Christiansborg, når det kommer til klimapolitikken. Det skriver Information.

- Det står for Villums egen regning

Som tidligere klimaordfører og nuværende medlem af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget skrev han blandt andet på Facebook: Emnet (klimaforandringer, red.) har langt mere tilfælles med religion og tro end med videnskab.

Det får partiets politiske ordfører Christina Egelund til at undsige partifællen.

- Jeg er fuldstændig enig med Carsten Bach, som er den, der tegner LA's klimapolitik. Jeg er ikke i tvivl om, at klimaet påvirkes af menneskelig adfærd, og derfor er det et politisk ansvar at reducere CO2-udslippet. Hvad Villum skriver på Facebook, det må stå for Villums egen regning, siger hun til Information.


Nyhedsoverblik