Slagelseborgmester anklages for nepotisme

Salg af grund har bragt sindene i kog hos oppositionen i Slagelse. Utidige anklager mener borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det hele handler om et grønt areal, der ligger med udsigt over Korsør Nor. Et stykke grund som tidligere byrådsmedlem, Troels Christensen (LA) gerne ville købe tilbage i 2016. Men dengang stemte et flertal i byrådet imod, fordi de først ville se, hvad den nye planlov kunne give af muligheder. Det skriver Altinget.dk

Meget belejligt

quote Det skriger til himlen at nogle skulle tilgodeses

Henrik Brodersen (DF), medlem af byrådet i Slagelse

På det første byrådsmøde med det nye byråd har sagen igen fundet vej til dagsordenen, og denne gang blev det vedtaget, at grunden kan sælges. Det skete med stemmerne 16-15.

- Det er meget belejligt, det kommer på lige nu. Det skriger til himlen, at nogle skulle tilgodeses, siger Henrik Brodersen (DF), medlem af byrådet i Slagelse.

Afviser beskyldninger

I 2016 stemte Socialdemokratiet imod at sælge grunden, fordi de ville afvente den nye planlov. I 2017 var beskeden fra forvaltningen, at der ikke kunne bygges på grunden med den nye planlov i hånden.

- Derfor spørger vi forvaltningen, om vi selv kan bygge på grunden. De undersøger det og er nu vendt tilbage med det svar, at det kan vi ikke. Derfor kommer punktet op igen, og vi stemmer for at sælge grunden, når vi ikke kan bruge den, siger borgmesteren i Slagelse, John Dyrby Paulsen (S)

Tvillingebrødre

Efter lange forhandlinger endte det, efter kommunalvalget i november 2017, med, at Liberal Alliances Villum Christensen pegede på John Dyrby Paulsen (S) som borgmester. Villum Christensen og Troels Christensen er tvillingebrødre. Og derfor mener Henrik Brodersen (DF), at det er lidt for belejligt, at sagen nu kommer op igen, og at Socialdemokraterne stemmer for et salg.

- Det her fortæller mig, at der er noget, som skal betales tilbage, siger Henrik Brodersen.

Men det vil borgmesteren ikke have hængende på sig.

- Jeg synes, det er utidigt af Henrik Brodersen. Jeg har handlet efter forvaltningens indstilling. Så hvis han beskylder mig for kammerateri i den her sag, er det det samme som at beskylde forvaltningen for det samme. Som politiker kan jeg leve med det, men det synes jeg ikke, forvaltningen skal udsættes for. Derfor har jeg skrevet til Henrik Brodersen, så vi kan få styr på den her sag, siger borgmesteren.

Suppleant gjorde udslaget

Villum Christensen (LA) blev under byrådsmødet erklæret inhabil til punktet om at sælge grunden. I stedet blev der indkaldt en suppleant.

- Det er ikke normalt at indkalde en stedfortræder til den her slags sager. Han kom kun for det her punkt og endte med at være tungen på vægtskålen. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 16 år i kommunalpolitik, siger Henrik Brodersen (DF).

quote Hvis Henrik Brodersen ikke har oplevet, at der kommer en stedfortræder ind, når en politiker er inhabil, så har han ikke fulgt særlig godt med

John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune

Til den kritik svarer John Dyrby Paulsen:

- Jeg kan ikke bestemme, om der skal komme en stedfortræder. Men jeg vil sige, at hvis Henrik Brodersen ikke har oplevet, at der kommer en stedfortræder ind, når en politiker er inhabil, så har han ikke fulgt særlig godt med.

Prisen sat op

En ejendomsmægler havde vurderet grunden til omkring 50.000 kroner. Men inden byrådsmødet sluttede, blev det besluttet, at grunden ikke skulle kunne sælges for mindre end den offentlige ejendomsvurdering, som er på 72.000 kroner. Og den kommer i udbud, så alle kan byde på den.

 


Nyhedsoverblik