Slagelse vinder pris for at sætte fokus på socialøkonomi

Slagelse Kommune har vundet prisen som årets socialøkonomiske kommune 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er utroligt stolte af at modtage prisen som årets socialøkonomiske kommune 2018.

Sådan lyder det fra Lis Tribler (S), der er byrådsmedlem i Slagelse Kommune. Kommune er nemlig kåret som vinder af Den Soicaløkonomiske Kommunepris 2018.

- Vi har i tre år arbejdet fokuseret med socialøkonomi, og prisen er et håndgribeligt tegn på, at vi gør det rigtigt godt. I fremtiden står vi overfor nogle store udfordringer på velfærdsområderne, som kræver en indsats på flere fronter. Det kræver nytænkning og tæt samarbejde med lokale virksomheder og foreninger. De socialøkonomiske værktøjer giver os netop rum til dette, med det klare fokus på at hjælpe udsatte grupper lokalt og på at løfte virksomhedernes sociale bundlinje, siger Lis Tribler i en pressemeddelelse.

quote Slagelse kommune viser, at en strategisk satsning på socialøkonomi tager tid og kræver grundighed

Hanne Danielsen, administrerende direktør i Grennessminde

Forbilledlig indsats

Det er virksomhederne Grennessminde, Specialisterne og Glad Fonden, der står bag prisen, som blev uddelt på Folkemødet på Bornholm.

- Slagelse kommune viser, at en strategisk satsning på socialøkonomi tager tid og kræver grundighed, lyder det fra Hanne Danielsen, administrerende direktør i Grennessminde, i en pressemeddelelse.

- Slagelse har vist viljen til at sætte sig ind i fordelene ved registreringsordningen for socialøkonomiske virksomheder og vejledt eksisterende virksomheder om forretningsmodellen og fordelen ved partnerskaber. Kommunens indsats er forbilledlig.


Nyhedsoverblik