Slagelse-politikere fortsatte samarbejde med fyret embedsmand

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Både Villum Christensen (LA) og John Dyrby Paulsen (S) fortsatte samarbejdet med den fyrede jurist fra brintbus-sagen i kommunen.

Efter en jurist i Slagelse Kommune blev fyret for illoyalitet, valgte den nuværende viceborgemester, Villum Christensen (LA), at benytte hende som rådgiver.

Det viser en række mails og dokumenter, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Også borgmester, John Dyrby Paulsen (S), har modtaget dokumenter, som den fyrede jurist var medskribent på.

Læs også De første 100 dage: Busserne, der kørte Slagelse af sporet

Ifølge Altinget hjalp det Villum Christensen med at så tvivl om Kommunernes Landsforenings rapport om den såkaldte brintbus-sag, der blandt andet er roden til den anstrengte stemning i byrådet.

- Når jeg har haft dialog med Iben (juristen, red.) - uanset om hun er ansat eller fyret for illoyalitet - så var det, fordi hun er jurist og var den eneste, der havde overblik over brintsagen, og fordi hun vidste, hvad der skete med sagen i forvaltningen, skriver Villum Christensen i en mail til Altinget. 

Men ifølge to eksperter er der intet ulovligt i dialogen mellem juristen og de to politikere.

- Det er selvfølgelig lidt specielt i den her sag, fordi det er en tidligere medarbejder fra kommunen, der har været involveret i en meget problematisk sag. Men hvis man ønsker at benytte sig af den pågældende medarbejders kompetencer, så er man som politiker i sin gode ret til det, siger kommunalforsker, Roger Buch til Altinget.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App