Autismecenter bryder loven: Tager overpris for buskørsel

Gennem flere år har Autisme Center Vestsjælland opkrævet for mange penge fra beboere, som bliver transporteret i stedets busser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Kommune bryder loven, når beboerne på Autisme Center Vestsjælland (ACV) betaler alt for høje priser for at køre med stedets busser.

Det skriver Sjællandske.

Kommunen erkender problemet over for avisen og vil nu ændre praksis på området.

Det sker efter flere klager over ACV. Blandt andet fra Vagn Kviesgaard, som har sin yngste søn boende på stedet. Han fortæller til Sjællandske, at Slagelse Kommune systematisk har brudt loven og krævet op mod fire gange så meget, som den burde.

Beboerne betaler et beløb for buskørslen, som svarer til udgifter til vedligehold af køretøjer plus brændstof og andet. Men ifølge loven må borgerne kun betale for udgiften til diesel og benzin, og kommunen  erkender, at reglerne bliver overtrådt.

- Når vi køber en bus til at transportere borgere til nogle ting, som er borgerønsker, har vi regnet den samlede driftsudgift ud og fordelt på borgerne. Men det siger lovgivningen, at vi ikke må, siger Thomas Knudsen, som er Handicap- og psykiatrichef, til avisen.

Derfor er planen at ændre praksis med virkning fra januar 2017.


Nyhedsoverblik