Slagelse Kommune satser 150.000 kroner på professionel gaming

Slagelse Kommune giver 150.000 kroner til Sørby Esport, som skal være med til at markedsføre Slagelse som en attraktiv kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Konkurrence i computerspil på professionelt niveau. Det er vejen frem.

Det mener i hvert fald Slagelse Kommune, der har valgt at satse på esport. Kultur- og Fritidsudvalget giver nemlig 150.000 kroner til Sørby Esport.

quote  Vi ser meget frem til at følge foreningens udvikling, ikke mindst fordi esporten virkelig udvikler sig i disse år

Stén Knuth (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget

Formålet er at foreningen skal markedsføre kommunen som en attraktiv kommune og også en attraktiv eliteidrætskommune.

- Vi ser meget frem til at følge foreningens udvikling, ikke mindst fordi esporten virkelig udvikler sig i disse år og opfattes af mange som moderne, fremadrettet og nytænkende. Den opfattelse kan være med til at brande Slagelse som fremtidens kommune, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Stén Knuth (V), i en pressemeddelelse.

Computerspillere flokkes til Sørby Esport
Læs også
Sørby Esport tiltrækker en masse computerspillere
Computerspillere flokkes til Sørby Esport
Læs også
Sørby Esport tiltrækker en masse computerspillere

Sørby Esport tæller ifølge Slagelse Kommune 200 medlemmer og har lige nu venteliste på 400 medlemmer. De kalder sig Danmarks største esportsforening. Foreningen under Sørby Idrætsforening tilbyder træning, bootcamps, turneringer og gaming-arrangementer for både betalende medlemmer og gaming-elskende mennesker. 

Vil udvikle klubben

Hos Sørby Esport ser man frem til de muligheder, samarbejdet med kommunen giver. 

- I Sørby Esport er vi klar til at gå forrest. Derfor er vi løbende i dialog med Slagelse Kommune omkring, hvordan vi i endnu højere grad end i dag kan udvikle vores klubkultur, forening og uddannelsestilbud for eksempel med et esportscenter som base, siger formanden fra Sørby Esport, Mark Kristensen, i en pressemeddelelse.

quote Vi ønsker at gøre mere for flere, og derfor er vi rigtig glade for tilskuddet, som gør, at vi kan komme et godt skridt tættere på vores mål

Mark Kristensen, formand for Sørby Esport

Han henviser til, at foreningen ikke kun ønsker at gøre noget for elite-computerspillerne, men også for bredden indenfor esport.

- Vi ønsker at gøre mere for flere, og derfor er vi rigtig glade for tilskuddet, som gør, at vi kan komme et godt skridt tættere på vores mål, siger Mark Kristensen.

I år har Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune indgået markedsføringsaftaler for i alt 940.000 kr., hvoraf 150.000 kr. er afsat til Sørby Esport.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da Sørby Esport afholdte træningslejr sidste år for esportsudøverne.

 

Nyhedsoverblik