Slagelse forpligter sig selv til at skaffe lærepladser

Uddannelsescentret Selandia er gået sammen med Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter om en aftale, der skal sikre flere lærepladser til eleverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag indgår de tre parter en partnerskabsaftale, som sætter fokus på at skaffe flere lærepladser på virksomhederne i kommunen.

- Det er en aftale, hvor vi forpligter hinanden til at tage det samfundsansvar, det er, at eleverne kommer ud i en virksomhed og lærer faget dér, siger Anette Bak Frederiksen, som er praktikcenterchef på Selandia i Slagelse. 

Øget fokus på lærepladser

Klokken 12.00  mødes Slagelses borgmester, Stén Knuth, og direktør for Selandia, Michael Kaas-Andersen, for at underskriver aftalen.

- Det her vil give et øget fokus og en opmærksomhed, som kan være med til at opfordre flere virksomheder til at udbyde en praktikplads, siger praktikcenterchefen til TV ØST.

Men vil det så også give flere praktikpladser?

- Det håber vi, siger Anette Bak Frederiksen.

Flere uddannelsesaftaler

De seneste par år har flere af eleverne på flere af Selandias erhvervsuddannelser fået lærepladser ude på en virksomhed.

Murer
Læs også
Flere elever får lærepladser på Vestsjælland
Murer
Læs også
Flere elever får lærepladser på Vestsjælland

 

Da TV ØST talte med Anette Bak Frederiksen den 14. november fortalte hun, at der ved udgangen af oktober var lavet 104 uddannelsesaftaler for skolens tømrerelever. Sidste år var tallet 67. 

Stigningen er sket samtidig med at elevtallet er faldet på grund af højere adgangskrav til erhvervsuddannelserne.


Nyhedsoverblik