Slagelse får millioner til at holde børn fra bander

Slagelse Kommune får seks millioner kroner til en indsats, der skal afholde børn fra udsatte familier fra at gå ind i bander.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Kommune vil nu opruste den forebyggende indsats, der skal forhindre unge i at gå ind i bander.

Det oplyser formanden for Børne- og ungeudvalget i Slagelse Kommune, Helle Blak (SF) til TV ØST.

- Vi ville gerne gøre en ekstra indsats for at styrke familierne og netværket omkring de unge, som vi mener er særlig udsatte for at gå ind i bander eller bandelignende grupperinger, fortæller politikeren. 

manual_video_grab_20101005-2052341286304754.jpg
Læs også
Slagelse får millionbeløb til at bekæmpe bander
manual_video_grab_20101005-2052341286304754.jpg
Læs også
Slagelse får millionbeløb til at bekæmpe bander

 

De mange penge kommer fra Styrelsen for international rekruttering og integration, og vil i praksis betyde, at der kan ansættes fem personer, der netop kan satse på at styrke familierne hos dem, der vurderes at være i særlig fare for at ende i kriminalitet.

- Alle forældre har gode ambitioner for deres børn – men der er nogle forældre, der har svært ved at finde de rigtige redskaber. Så vores arbejde går ud på at rådgive forældrene og styrke netværket i området, fortæller Helle Blak.

Målet er, at familien og netværket kan gøre det klart for de unge, at der intet sejt er ved at begå kriminalitet – men at det derimod er fedt at få en uddannelse og tjene sine egne penge via ærligt arbejde, fortæller hun.

Kraftig styrkelse af arbejdet

Slagelse Kommune har arbejdet med familier og netværk før – men aldrig så intensivt, som den nye bevilling fra styrelsen gør muligt.

- Når vi får fem mand, der kun arbejder med dette, så er det klart, at det vil gøre en kæmpemæssig forskel i området. Prøv at forestille dig, at det var en børnehave, der fik tilført så mange ekstra hænder. Det er klart, at det vil gøre en stor forskel, siger Helle Blak.

Hun understreger, at der er mange penge sparet ved at satse på forebyggelse – på den måde skulle investeringen gerne kunne betale sig hjem på sigt.

Hun understreger dog, at det ikke er noget, der vil vise store resultater på kort sigt.

- Det her er en del af et langt sejt træk, hvor vi forsøger at styrke nogle udsatte familier. Men det er ikke et arbejde, hvor der er smarte løsninger. Der er tale om et langt træk, hvor dette initiativ vil spille en stor rolle, siger udvalgsformanden.

Hun understreger, at arbejdet handler om de unge, der endnu ikke er blevet medlem af en bande eller bandelignende gruppering. Er de først nået dertil, så er de en sag for politiet, fastslår hun.


Nyhedsoverblik