Slagelse bygger containerboliger til studerende

I Slagelse er der planer om at opføre mellem 100 og 200 nye modulboliger i løbet af det næste halve år. Studerende mener, de er for små og for dyre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere kommuner benytter sig nu af muligheden for at opføre midlertidige studieboliger. Heriblandt Slagelse, som har planer om at opføre mellem 100 og 200 nye modulboliger i løbet af det næste halve år, skriver DR Sjælland.

- Vi mangler på meget kort sigt 200 studieboliger, og på længere sigt mangler vi 500 studieboliger. Det kan vi ikke løse med permanente boliger, så vi er nødt til at se på midlertidige løsninger, før det kan afløses af noget mere permanent, siger Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Bolig Kalundborg
Læs også
Kalundborg vil sikre godt studiemiljø: - Hver eneste studerende er værdifuld
Bolig Kalundborg
Læs også
Kalundborg vil sikre godt studiemiljø: - Hver eneste studerende er værdifuld

På Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse har de studerende på serviceøkonomuddannelsen lavet en opgave, hvor de har spurgt omkring 100 studerende i Slagelse, hvad de synes om idéen om at bo i sådan en containerbolig, og det er ikke ubetinget positivt.

- Der er rigtigt få kvadratmeter til forholdsvis mange penge. De skal op og give omkring 3500 kr. uden forbrug, og der er ikke nok plads eller nok køkken, til at de vil give de her penge, siger Rebecca Frederiksen, der er serviceøkonomstuderende.


Nyhedsoverblik