Slagelse-borgmester i intern mail: Vil revurdere samarbejdsaftale

Alle partier i Slagelse byråd er med i en fælles samarbejdsaftale. Men nu tre måneder efter taler borgmesteren om at ophæve aftalen i en intern mail.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Slagelse Kommune indgik alle partier per 8. december 2017 en bred konstitueringsaftale. Men allerede nu tre måneder senere, ser den aftale ud til at smuldre. Det skriver sjællandske.

Sjællandske har fået indsigt i en mail, der er udsendt til flere gruppemænd i Slagelse Byråd, hvor borgmesteren varsler, at valggruppen bag ham, som består af Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten vil revurdere samarbejdsaftalen. Valggruppen ønsker også at ændre i styrelsesvedtægten og reducere antallet af udvalg.

John Dyrby Paulsen
Læs også
Borgmester i Slagelse: Der er ikke indgået nogen form for underhåndsaftale
John Dyrby Paulsen
Læs også
Borgmester i Slagelse: Der er ikke indgået nogen form for underhåndsaftale

Årsagen er tilsyneladende ”snitfladeudfodringer” mellem udvalgene, som dækker over, at flere udvalg på det seneste har behandlet de samme sager, hvilket virker uhensigtsmæssigt.

Venstres gruppeformand undrer sig

Venstres gruppeformand, Knud Vincent, finder det uhørt, at man allerede tre måneder efter samarbejdsaftalen blev etableret, vil drøfte en ændring, der kan betyde færre udvalg og i sidste ende koste formandsposter.

- Det undrer mig, at han vil ud at ændre noget allerede før sit 100-dages jubilæum. Vi har haft så få møder, at man nærmest ikke kan komme til den konklusion endnu, at man arbejde hen over hinandens kompetenceområder. Det må være baseret på meget få opgaver så, siger Knud Vincent til Sjællandske.

Knud Vincents, Venstre
Læs også
Konstitueringsballade i Slagelse: Venstre vil stemme blankt
Knud Vincents, Venstre
Læs også
Konstitueringsballade i Slagelse: Venstre vil stemme blankt

Nyhedsoverblik