Slagelse anmoder om dykkerberedskab

En tragisk drukneulykke har fået byrådet i Slagelse Kommune til at anmode beredskabskommissionen om lov til at oprette et dykkerberedskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 47-årig mand fra Præstø mistede 2. påskedag livet i en dykkerulykke ved Halskov gamle færgeleje. Det får nu et enstemmigt byråd til at anmode om at få et dykkerberedskab til Slagelse. Det blev besluttet på et byrådsmøde mandag aften.

- Jeg synes jo, at det er tankevækkende, at alle var enige. Det viser tydeligt, at det er en sag, som byrådet tager alvorligt, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Anders Nielsen, som rejste sagen i byrådet.

Ventede på hjælp i en time

Den 47-årige fritidsdykker lå en time på bunden af havnen, før dykkere fra Odense og Roskilde kunne nå frem for at hjælpe ham op af vandet. Manden blev fløjet til Odense Universitetshospital, men længerne kunne ikke gøre meget for at redde dykkerens liv, og han afgik kort efter ved døden.

Den lange ventetid fik Anders Nielsen op af stolen. Han var vidne til hele episoden, da den fandt sted, og hvordan beredskabet stod magtesløse tilbage, da de ikke kunne få dykkeren op af vandet.

- Jeg mener, at det er katastrofalt, at der ikke er et beredskab i nærheden. Det er pinligt, at der skulle gå så lang tid, før dykkeren kunne blive reddet op af vandet. Slagelse Kommune har over 100 kilometer kyst. Derfor mener jeg, at det er utroligt, at vi ikke har et beredskab her, siger Anders Nielsen (soc. dem) til TV ØST.

Beredskabkommissionen skal nu afgøre, hvorvidt Slagelse kan få et dykkerberedskab eller ej. 


Nyhedsoverblik