Skrantende økonomi: Slagelse indfører ansættelsesstop

Et enigt byråd bessluttede mandag aften af indføre ansættelsesstop i administrationen i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Økonomien i Slagelse har haft det bedre, end den har nu.

- Vi er udfordret på nogle områder. Vi kan se, at de sidste tre år har vi haft en stærkt faldende likviditet, siger John Dyrby Paulsen, der er medlem af byrådet for Socialdemokraterne.

- Hvis det fortsætter, så får vi et venligt, men bestemt brev fra indenrigsministeren om at holde godt øje med vores likviditet, for så er den for lav.

quote Der er ingen tvivl for mig om, at vi også skal sættes os ned i byrådet og finde ud af, hvad vi ellers kan gøre på sigt for at bringe økonomien i balance.

John Dyrby Paulsen (S), byrådsmedlem, Slagelse Kommune

Derfor blev de 31 medlemmer af Slagelse Byråd mandag aften enige om at indføre et midlertidigt ansættelsesstop i kommunens administration.

Besparelser kan komme i spil

- Vi er nødt til at gøre et eller andet. Vi har brugt nogle måneder på at drøfte, om vi skulle gøre noget, og i aftes blev vi så enige, siger John Dyrby Paulsen (S).

Spørgsmålet er, om det er nok.

Ifølge Sjællandske havde Slagelse Kommune et underskud på 157 mio. kr. i 2016.

- Ansættelsesstoppet er en af de måder, hvor man kan gøre noget relativt hurtigt. Men der er ingen tvivl for mig om, at vi også skal sættes os ned i byrådet og finde ud af, hvad vi ellers kan gøre på sigt for at bringe økonomien i balance, siger John Dyrby Paulsen (S).

Han mener, borgerne i Slagelse Kommune skal være glade for, at byrådet gør noget ved økonomien nu, så det ikke ender med, at de skal gøre noget endnu mere drastisk.


Nyhedsoverblik