Skovens Dag: Klæd dig ud som et træ og mærk skoven

Til Skovens Dag hos Kongskilde Naturcenter var der blandt andet teater, hvor nogen var klædt ud som træer, og man fik bind for øjnene for at kunne sanse skoven bedre. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Skovens Dag blev holdt søndag landet over. På Kongskilde Naturcenter skal sanseligt teater minde om det fascinerende ved skoven.

Hvordan føles mudder mod huden, og hvordan dufter der egentlig i skovbunden?

Det har flere børn oplevet søndag til Skovens Dag på Kongskilde Naturcenter ved Sorø.

Siden arrangementet åbnede klokken 10.00 har der været en lind strøm af både børn og voksne, fortæller naturvejleder og leder af Kongskilde Naturcenter, Kirsten Blicher Friis. 

- Vi har kravlet rundt i mudderet og mærket skovbunden. Vi har også haft isterninger i vores hænder, så vi kunne mærke isen, som har været med til at forme landskabet og slebet stenene til sand, fortæller, Kirsten Blicher Friis, naturvejleder og leder af Kongskilde Naturcenter. 

Teater er en ny måde

Arrangementet er landsdækkende og afholdes hvert år den første søndag i maj. Det er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Skovforening, og skal give os mere viden om skoven.

Men i år har Kongskilde Naturcenter forsøgt at formidle den viden på en anderledes måde. 

- Vi har haft klassiske naturaktiviteter de andre år, men i år har vi valgt det her teater og kreative værksteder. Teatret foregår blandt andet ved at man kravler gennem skovbunden og er klædt ud som et træ, fortæller Kirsten Blicher Friis. 

Til Skovens Dag hos Kongskilde Naturcenter kunne man blandt andet lave masker af bark fra træerne. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Det er en måde at formidle viden om, hvordan skoven er meget mere end det, vi ser over jorden.

- Det går ud på at fortælle, hvordan skoven og træerne er forbundet med hinanden, hvordan de er afhængige af hinanden gennem et rodnet under jorden, og hvordan det, vi ser over jorden, kun er en lille bitte del af alt det, der foregår i en skov, siger Kirsten Blicher Friis. 

Skal få os til at stoppe op

Den måde at formidle viden om naturen på, mener Kirsten Blicher Friis kan ramme en særlig målgruppe.

- Det er en meget sanselig måde at opleve skoven på. Det håber jeg, kan være med til at formidle denne her viden til nogen af dem, der måske ikke lærer så godt med hovedet. For dem, der lærer godt ved at lytte, dem understøtter vi jo ofte i undervisning. Der håber jeg, at det kan bidrage til, at dem, der lærer bedst med hele kroppen, også bliver tilgodeset, siger hun, og tilføjer at musik, teater og kreativitet er Kongskilde Naturcenters fokus også, når de formidler viden til dagligt.

Dagen har flere formål, for mens det er et håb, at mere viden om naturen får os til at passe bedre på den, så håber Kirsten Blicher Friis også, det kan få folk til at nyde skoven mere.

- Det skulle gerne minde os om det fascinerende ved skoven, og minde folk om at huske at mærke skoven, at stoppe op og se, høre, lugte og føle skoven, når man besøger den i stedet for at blæse igennem, som jeg tror, mange gør, siger hun.

Arrangementet ved Kongskilde Naturcenter har åbent til klokken 16.00 søndag. Der er lignende arrangementer over hele regionen. Du kan finde et kort over arrangementerne på Skovensdag.dk.

Der var tid til at nyde en madpakke i det gode vejr til Skovens Dag. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App