Skovejer: Juletræet er ikke bare et træ

Juleaften nærmer sig og dermed gør indkøb af juletræer også. Men juletræet er ikke bare et træ - det skal have en historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Kærehave Skov ved Ringsted trækker hestene hestevognen gennem skoven, gløggen ryger fra gryden og æbleskiverne syder over bålet.

Traditionen tro afholder manden bag Kærehave Skov, fæld-selv juletræ, men i udvidet form. Og det er der en særlig grund til.

- Jeg synes, at når man skal ud og hente et juletræ, så skal træet have en historie i sig selv, man skal have et frisk juletræ og en historie med hjem i stuen. Det er vigtigt, fortæller Søren Paludan, der ejer Kærehave skov.

quote Man kunne også bare have købt det nede i butikken, men det havde ikke være lige så hyggeligt. Det bliver lidt en helhedsoplevelse

Ditte Roholt, Ringsted

Et juletræ handler nemlig om både historie og læring. 

- Juletræet er ikke bare et, der skal sælges, ligesom når man går ned i supermarkedet. Juletræet er en del at naturformidlingen. Jeg har nok den grundholdning, at hvis man får glæde ved naturen, hvis man lærer noget af naturen, så lærer man også at passe på den, siger Søren Paludan.

Stor succes

Og Søren Paludans koncept ser ud til at virke. For udover maden og juletræerne, er der også et andet væsentligt trækplaster, nemlig skovnissejagten. Her deltager både store og små på en vandretur gennem skoven for at finde nisser. Og det var en stor oplevelse for Caroline Bøgelund fra Ringsted. 

Familien Roholt fra Ringsted er ude og kigge på juletræ i Kærehave Skov. De har netop udset sig det, der skal stå hjemme i stuen.
Familien Roholt fra Ringsted er ude og kigge på juletræ i Kærehave Skov. De har netop udset sig det, der skal stå hjemme i stuen. Foto: Rist

- Det var sjovt, fordi vi fandt alle mulige mærkeligt ting, som man måske ikke lige havde regnet med.

Det er især i denne weekend og den sidste weekend op til juleaften, at der kommer mange besøgende, og det kan arrangørerne da også allerede mærke. Lørdag kom der mere end 300 besøgende.

- Man får en god familiedag, hvor man får oplevet noget, der passer til alle størrelser. Man kunne også bare have købt det nede i butikken, men det havde ikke være lige så hyggeligt. Det bliver lidt en helhedsoplevelse, siger Ditte Roholt fra Ringsted, der er afsted med familien.

Hvis man endnu ikke har fået styr på juletræet, så kan man nå det endnu. I Kærehave Skov holder de åbent hver dag indtil juleaften. I år for 10. gang.


Nyhedsoverblik