Skorstensfejer må vente en uge på dom

00:58

Skortstensfejer Arne Pedersen fra Vordingborg kæmper lige nu imod Arbejdstilsynet og en bøde på 50.000 kroner. I dag var sagen i Østre Landsret

Omkring 40 af Arne Pedersens kollegaer var mødt op for at støtte ham. Foto: TV ØST

1 af 2

En skorstensfejer fra Vordingborg må vente en uge på dommen i en sag mod Arbejdstilsynet. Der er ikke er faldet dom i lignende sager tidligere.

Skorstensfejer Arne Pedersen fra Vordingborg kæmper lige nu imod Arbejdstilsynet ved Østre Landsret i Nykøbing Falster.

Arbejdstilsynet mener, at han har brudt arbejdsmiljøloven, fordi hans ansatte ikke har været sikret mod fald fra taget under arbejdet. I marts blev han idømt en bøde på 50.000 kroner ved byretten, og landsretten skal altså nu tage stilling til, om den dom skal fastholdes.

Skal danne præcedens

Men dommen må Arne Pedersen vente en ekstra uge på at få, fordi sagen har så stor en principiel karakter, som den har. Der er nemlig ikke tidligere faldet dom i en lignende sag i Danmark, fortæller skorstensfejerens forsvarsadvokat Henrik Høpner fra advokatfirmaet Lund Elmer Sandager.

- Det er en særlig sag, fordi der ikke er præcedens. Så den her dom skal danne præcedens fremover, og derfor skal den gennemgås ekstra grundigt, siger han til TV ØST.

Ingen arbejdsulykker

Hvis landsretten vælger at stadfæste byrettens dom, vil det få store konsekvenser for landets skorstensfejere og borgernes pengepung. Det vil nemlig betyde, at der skal sættes stillads eller lift op, hver gang en skorsten skal renses.

- Det bliver meget omstændeligt for os, hvis vi skal sætte stillads eller lift op hver gang. Det virker lidt hovedløst, når vi ikke har nogen arbejdsulykker i den arbejdssituation, siger Arne Pedersen til TV ØST.

Omkring 40 af Arne Pedersens kollegaer var mandag mødt op foran landsretten for at udvise solidaritet med skorstensfejeren.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App